Noul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, intentioneaza sa puna accentul pe latura practica a scolii. "Scoala trebuie sa produca competente necesare pentru viata. Printre ele sunt inclusiv competente practice si nu lucruri care sa nu le serveasca niciodata mai apoi. Probabil va amintiti, asa cum imi amintesc si eu, cand eram copil ma intrebam vesnic la ce imi serveste aceasta toceala. Acest lucru trebuie sa se termine", declara Daniel Funeriu la RFI.

"Cadrul legislativ exista, noua lege a Educatiei prevede acest lucru, iar reforma programei scolare, mai putine ore, o programa mai putin incarcata si mai relevenata pentru viata de zi cu zi va fi unul dintre primele obiective pe care le voi pune in practica, dar nu trebuie sa uitam ca aceasta noua programa nu poate fi facuta, nu poate fi pusa in practica daca profesorii nu primesc formarea continua necesara pentru a o pune in practica", explica ministrul Educatiei.

Si presedintele Traian Basescu a criticat de multe ori faptul ca in scoli si licee se invata prea multa teorie.

Seful statului a spus in repetate randuri ca multi elevi nu raman cu nimic dupa ce termina scoala, pentru ca in loc sa fie pusi sa gandeasca sunt obligati sa invete prea multa teorie.

Daniel Funeriu este decis sa puna accentul pe orele de educatie fizica in scoli. El spune la RFI ca este foarte atasat de ideea ca "sportul este o componenta esentiala a Educatiei".

Sportul este o componenta esentiala a Educatiei

"Sportul trebuie sa fie foarte bine reprezentat in scoala. Avem o problema, problema scutirilor medicale. Multi parinti spun ca "vai, copilul meu este bolnav, nu poate sa mearga la orele de sport !". Sunt ore de sport inlocuite cu alte ore", afirma Daniel Funeriu.

"Sportul este o componenta esentiala a Educatiei, iar eu sunt foarte atasat de acest lucru. Ministerul se numeste acum Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si voi lucra cu performeri din domeniul sportiv, pentru ca ei reprezinta modele pentru societate. Deci am un angajament ferm pentru sportul in scoala si in activitatile extra-scolare", explica ministrul Educatiei.

O intreaga controversa a aparut acum cateva luni pe tema orelor de educatie fizica din scoli. Fostul ministru PSD, Ecaterina Andronescu anunta la acea vreme ca vrea sa reduca numarul orelor de sport.