Oficialii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au confirmat, marti, ca s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, informeaza NewsIn. Comisia parlamentara care a verificat activitatea Elenei Udrea, in calitate de ministru al Turismului, a cerut in luna septembrie inceperea urmaririi penale pe numele sau.

Informatia privind NUP-ul primit de Udrea a fost facuta publica marti de Mircea Toader, liderul deputatilor PD-L. La Realitatea FM, acesta a spus ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus neinceperea urmaririi penale pentru toate capetele de acuzare cercetate de Parlament in cazul Elenei Udrea, deci nu mai sunt probleme ca ea sa fie desemnata ministrul Dezvoltarii si Turismului.

Toader a precizat ca Elena Udrea si-a anuntat colegii vineri despre decizia procurorilor, inainte de a primi votul de incredere pentru nominalizarea sa in noul Guvern.

Elena Udrea a fost acuzata de comisia parlamentara de ancheta de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, instigare la infractiunea de abuz contra interesului public si conflict de interese. Comisia parlamentara a verificat activitatea Elenei Udrea, in calitate de ministru al Turismului, si a cerut Camerei Deputatilor inceperea urmaririi penale pe numele sau.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost invitata de doua ori la comisia parlamentara de ancheta, care verifica legalitatea modului in care au fost cheltuiti banii publici alocati acestui minister.

Udrea s-a prezentat de fiecare data pentru a critica dur componenta comisiei, acuzand deputatii ca doresc sa-i fabrice un dosar penal.

Elena Udrea a plecat de la comisie, fara a participa la audieri sau a raspunde la intrebarile deputatilor, dupa ce a sustinut ca aceasta comisie este ilegala.