Apropierea sarbatorilor de iarna readuce in tara multi romani stabiliti in strainatate, dar si cetateni straini care doresc sa-si petreaca vacanta in Romania. Aproximativ 25.000 de persoane au tranzitat punctele vamale aradene in ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 au trecut prin vama Nadlac, potrivit Radio Romania.

Aproximativ o suta de politisti de frontiera vor desfasura zilnic in aceasta perioada activitati de supraveghere si control ale frontierei de stat a Romaniei cu Ungaria. Conducerea Politiei de frontiera a dispus suplimentarea personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor, dar si cresterea numarului arterelor de control din punctele de frontiera pe sensul de intrare sau iesire din tara, daca situatia o impune.

Pentru evitarea aglomeratiei, Politia Judeteana de Frontiera Arad recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente pe raza judetului Arad, cum ar fi cele de la Turnu-Batania si Varsand-Gyula, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor.

In luna decembrie a anului trecut, peste 250.000 de persoane au tranzitat punctele de frontiera aradene.