De la ora 12.00 a intrat in vigoare avertizarea cod galben de zapada si viscol emisa de Administratia Nationala de Meteorologie. Marti a nins aproape in toata tara, iar politistii atrag atentia celor care se afla la volan sa adapteze viteza la conditiile de drum si sa isi doteze masinile cu anvelope de iarna si lanturi.

Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca a luat masuri pentru fluidizarea traficului rutier si pentru verificarea modului in care firmele de deszapezire actioneaza in teren, iar elicoptere ale ministerului ajuta cu informatii echipajele de politie, informeaza Mediafax.

Vezi aici situatia drumurilor nationale.

In Bucuresti sunt peste 250 de utilaje pentru deszapezire, iar plugurile urmeaza sa intre dupa ora 19.00. Masinile parcate neregulamentar care ingreuneaza deszapezirea vor fi ridicate, a anuntat primarul general, Sorin Oprescu.

La ora 15.00, primarul general a convocat un comandament de urgenta, urmand ca la ora 21.00 si in noaptea de marti spre miercuri, la ora 3.00, sa se desfasoare doua alte sedinte. Primul comandament de urgenta a fost convocat luni seara, la Primaria Capitalei, dupa finalizarea discutiilor cu reprezentantii tuturor primariilor din Capitala si ai operatorilor de salubrizare, precum si cei ai Apa Nova, Electrica, RADET, REBU.

Cea mai mare parte din Europa este afectata de ninsori

Ninsorile, viscolul si temperaturile scazute afecteaza cea mai mare parte a Europei, transmite Mediafax. Ucrainenii au emis avertizare meteorologica pentru perioada 16-19 decembrie, perioada in care asteapta ninsoare viscolita. Temperaturile pot scadea pana la minus 25 de grade in cursul noptii. In Republica Moldova, traficul rutier este ingreunat la Chisinau de zapada cazuta in cursul noptii. In Serbia, desi circulatia se desfasoara cu dificultate, nicio sosea importanta nu a fost inchisa.

In Croatia, traficul rutier a fost dat peste cap, iar in zonele muntoase stratul de zapada este cuprins intre 15 si 35 de centimetri. In Italia, in regiunile nordice vantul atinge viteza de 155 de kilometri pe ora. In zonele muntoase din nordul Peninsulei, temperaturile au scazut pana la minus 15 grade Celsius. Portul Genova a fost inchis din cauza rafalelor puternice de vant. Si germanii se pregatesc de un val de frig. Urmatoarele zile, temperaturile vor atinge minus 15 grade.