Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie i-au interzis senatorului PSD Catalin Voicu sa ia legatura cu mai multi oameni de afaceri si politicieni. "Le-as crea acestor oameni o problema uriasa daca le-as spune numele", a declarat Catalin Voicu, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. Potrivit spuselor sale, pana vineri nu a fost invitat niciodata la DNA, "nici macar telefonic" si nu a avut cunostinta de dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

"M-am urcat din fata casei in masina senatoriala, m-am deplasat 20 de metri si am fost blocat de o masina cu insemnele politiei. Sunt o structura tare, dar sunt momente in care nu stii cum sa reactionezi. Aveam interesul pentru mine, ca imagine publica, sa ii urmez in liniste, daca sunau la poarta si imi spuneau sa ii urmez", a explicat Catalin Voicu.

  • Bine ca n-am avut un gest necugetat, ca nu sunt un om usor de pus jos

"Totul a avut loc atat de repede, ca nici n-am avut timp sa ma reculeg. Bine ca n-am avut un gest necugetat, ca nu sunt un om usor de pus jos. Nici la propriu nici la figurat", a precizat senatorul social-democrat.

"Daca se venea la poarta, eu luam hartia, o lecturam, ma urcam in masina, fara sa mai stie presa si cineva, pentru ca acum sunt expus la o situatie foarte grea. Imaginati-va cu ce fata mai apar la scoala copiii mei acum. Daca un om e achitat, cine-i mai da viata acelui om inapoi? Nici macar nu-i mai cere cineva scuze", a continuat Voicu.

  • Atacul lui Voicu: In dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak sunt extrem de multe nereguli

"Am lucrat la SPP si am fost consilier la administratia prezidentiala. Stiam ca sunt ascultat la telefoane", a explicat el, dand si exemple din diferite sedinte ale Comisiei de Aparare la care a participat. "Am participat si la sedintele cand au fost rapiti jurnalistii romani in Iak si sunt extrem de multe de nereguli acolo. Au aparut foarte multe semne de intrebare: n-ai voie sa negociezi cu teroristii tu ca stat. S-a negociat si s-a platit, ceea ce ne arunca in afara Europei daca se afla", a avertizat el.

In ceea ce priveste acuzele de trafic de influenta, Voicu a respins vehement orice implicare intr-o astfel de infractiune. "Nu este nimic adevarat. Probabil in interpretarea lor se prefigureaza asa ceva. Mi s-a adus la cunostinta ca sunt acuzat de trafic de influenta". Intrebat daca a fost vorba despre un flagrant, senatorul a replicat: "Nici vorba de flagrant. Nu a fost niciodata vorba de un flagrant. Si nu as mai fi plecat din DNA daca as fi fost surprins in flagrant".

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost audiat vineri dimineata de procurorii anticoruptie. Dupa audieri, el a declarat presei ca procurorii i-au interzis sa ia legatura cu Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, si Cezar Bivolaru. Interdictie care ar fi impusa pe o durata de 30 de zile.