"Moscova a acordat atentie faptului ca, pe perioada campaniei electorale, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si-a permis in cateva randuri afirmatii neprietenesti la adresa Rusiei", a anuntat purtatorul de cuvant al MAE rus, Andrei Nesterenko. El a amintit ca spre deosebire de opozantii lui politici, Basescu incearca sa joace "cartea rusa", acuzand Rusia de tentativa de amestec in treburile interne ale Romaniei.

"Este absolut evident ca asemenea declaratii absurde nu pot decat sa dauneze dezvoltarii relatiilor noastre bilaterale", a subliniat Nesterenko, citat de agentiile ruse de presa.

In timpul campaniei electorale pentru presedintie, subiectul relatiilor dintre Romania si Rusia a fost discutat de multe ori. Spre exemplu, in timpul dezbaterii finale de saptamana trecuta, Traian Basescu i-a reprosat lui Mircea Geoana ca a fost la Moscova intr-o vizita privata. "Romania nu are relatii de subordonare cu Rusia, dar are foarte bune relatii economice. Prefer sa nu fac eu vizite (n.red. in Rusia) si firmele romanesti sa semneze contracte de 250 de milioane de dolari", a spus Basescu, iar Geoana a replicat: "De un an de zile nu sunteti primit la Kremlin pentru ca aveti o politica atat de agresiva ca nu intelege nici Rusia nici partenerii nostri".