Fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, este victima unei "manipulari uriase" in cazul FNI. Afirmatia ii apartine omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, care a declarat pentru Mediafax ca Popa "era prietenul meu. Evident ca imi pare rau". In ceea ce priveste condamnarea la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, Vantu a replicat: "Fereasca Dumnezeu! A fost o porcarie la vremea aceea".

"Din nefericire, a cazut victima acestei manipulari uriase", a continuat cunoscutul om de afaceri. Nicolae Popa a fost membru in Consiliul de Incredere al Sov Invest - societatea de administrare a FNI - si director al Gelsor, prin care erau realizate tranzactii cu unitatile de fond.

Intrebat cu privire la declaratia presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia in cazul FNI ne-am putea astepta la surprize, Sorin Ovidiu Vantu a raspuns: "Stie cineva in Romania ce e in capul domnului Basescu? De unde dracu sa stiu eu?".

Fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, a fost arestat pe 2 decembrie de autoritatile din Jakarta, Indonezia. In 2006, el a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas. A fugit din Romania in anul 2000, iar aproape 9 ani a fost cautat de autoritatile romane.