Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, Gunter Krichbaum, l-a felicitat printr-un comunicat pe Dacian Ciolos pentru nominalizarea sa in functia de comisar european pentru Agricultura. "Aceasta nominalizare este atat un succes personal al lui Dacian Ciolos, cat si al presedintelui Romaniei Traian Basescu", se arata in mesajul transmis de germanul Gunter Krichbaum.

"Acest succes arata greutatea mare pe care presedintele Romaniei o are la Bruxelles", continua presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german. "Prin aceasta decizie, presedintele Comisiei Europene Barroso a acordat Romaniei un portofoliu deosebit de important in viitoarea Comisie Europeana", continua parlamentarul german. "Faptul ca noului comisar roman i se acorda acest domeniu de activitate atat de important este o mare dovada de incredere pentru Romania, incheie Krichbaum.

Reactia vine la cateva ore dupa ce presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, a anuntat lista comisarilor europeni. Dacian Ciolos a fost desemnat comisar pentru Agricultura si Dezvoltare rurala. "Este cel mai competent candidat pe care l-am avut pentru Agricultura", a declarat Barroso.