Consiliul Superior al Magistraturii a respins, joi, cu majoritate de voturi, cererea lui Dan Voinea, fost procuror militar, de reincadrare in functia de procuror civil la Parchetul instantei supreme, informeaza Mediafax.

Dan Voinea a spus, joi, plenului CSM care a reanalizat cererea sa de reincadrare in functia de procuror civil la Parchetul instantei supreme, ca a facut aceasta solicitare intrucat presedintele Traian Basescu i-a cerut sa finalizeze dosarele.

El a incercat sa justifice in fata Plenului CSM actiunea disciplinara impotriva sa, aratand ca singurul lucru care i se putea imputa era faptul ca a audiat 12 parti vatamate din dosarul Mineriadelor dupa ce i-a fost luat dosarul de seful sectiei.

CSM a luat in discutie cererea lui Dan Voinea de reincadrare in functia de procuror civil la Parchetul instantei supreme, reincadrare sugerata de presedintele Traian Basescu, nemultumit de nefinalizarea cazurilor revolutiei.

In 10 septembrie, generalul (r) Dan Voinea si-a depus la CSM cererea de reincadrare in magistratura.

Presedintele Traian Basescu a cerut Parchetului instantei supreme sa concentreze resurse umane pentru a creste viteza de rezolvare a dosarelor Revolutiei si a propus ca, daca exista aceasta posibilitate, generalul Dan Voinea sa revina in activitate, ca procuror civil.

Dan Voinea: Este o decizie nedreapta; O voi ataca la ICCJ

In replica, Dan Voinea a declarat ca decizia i se pare nedreapta si a precizat ca o va ataca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

El a declarat ca, in urma discutiei de la Cotroceni, a acceptat sa revina in Parchet pentru a finaliza dosarele revolutiei si mineriadelor, si de aceea i se pare nedreapta decizia CSM.