UPDATE 17.50: Magistratii Judecatoriei Giurgiu au emis mandate de arestare pentru o perioada de 15 zile, in cazul celor doi barbati din Giurgiu, retinuti pentru mita electorala, a anuntat duminica prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu, George Neagoe, citat de NewsIn. "Au luat mandat pentru 15 zile, oficial, acum doua trei minute am primit rezultatul. Este prima arestare din Romania, s-a intamplat la Giurgiu”, a declarat acesta.

Neagoe a spus ca a cerut magistratilor Judecatoriei Giurgiu emiterea mandatului de arestare preventiva pentru 29 de zile in cazul celor doi barbati, in varsta de 41, respectiv 51 de ani.

Politia a fost sesizata telefonic, prin sistemul unic 112, ca doi barbati ar oferi mita electorala pentru votarea unui anumit candidat, iar din verificarile ulterioare a rezultat ca suma oferita pentru a-i determina pe alegatori sa il aleaga pe respectivul candidat era 30 de lei.

Si in Hunedoara, un barbat este cercetat in stare de libertate sub aceeasi acuzatie, de oferire de mita electorala, dupa ce le-ar fi oferit vecinilor sai pachete cu pizza si bere pentru a-i determina sa voteze pentru un anumit candidat.