Ministrul interimar al transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat ca va discuta cu administratia de la Metrorex in vederea actionarii in judecata a sindicalistilor care au declansat greva de la metrou, aceasta fiind o solutie pentru recuperarea pierderilor suferite de companie. Liderii de sindicat care au organizat actiunea raspund personal, sustine Berceanu. Ministrul invita si calatorii sa se adreseze justitiei pentru a primi despagubiri. "Vom incerca sa solutionam si pierderile celor care aveau abonamente (...)Daca dintre calatori vor fi unii care vor dori sa se alature demersurilor noastre, justitia va conexa cazurile", a spus Berceanu.

Acesta sustine ca pierderile Metrorex sunt estimate la 400-500 mii lei. "Ne vom adresa instantelor ca aceste pierderi sa fie recuperate prin decizii ale instantelor", a precizat Radu Berceanu invocand in acest sens Legea 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca. "Legea 168/1999, privind solutionarea conflictelor colective de munca prevede, la articolul 61 alineatul 2 ca in cazul in care se dispune incetarea grevei ca fiind ilegala, instantele, la cererea celor interesati, pot obliga persoanele vinovate de declansarea grevei ilegale, la plata unor despagubiri", a spus Berceanu.

Ministrul a afirmat ca decizia Tribunalului Bucuresti privind incetarea grevei este definitiva si irevocabila. Ministrul acuza PSD ca nu l-a chemat pe liderul sindicalistilor de la metrou, Ion Radoi, sa-l convinga sa renunte la greva, in conditiile in care este membru al acestui partid. "Niciodata nu au facut niciun apel catre Radoi, nu l-au chemat sa-i spuna ceva", a precizat Radu Berceanu. Aceasta sustine ca PSD a incercat sa "monteze" si sindicatele de la CFR in urma mitingului electoral de marti, 17 noiembrie, de la Craiova."Nu cred ca e corect sa strangem sindicate la Craiova si sa le spunem ca sunt mari probleme in calea ferata", a mai spus Berceanu, adaugand ca il asteapta pe Mircea Geoana sa vina in Parlament cand va fi trimis proiectul de buget si sa propuna marirea sumelor pentru CFR.