Circa 300 de angajati ai Metrorex au declansat un protest spontan in statia de metrou Piata Unirii 1, nemultumiti ca la 1 noiembrie contractul colectiv de munca a expirat si nimeni nu i-a chemat la negocieri pana in prezent, a declarat vineri, pentru NewsIn, Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM).

Radoi, a precizat ca USLM a depus joi la Directia de Munca a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) sesizarea privind declansarea conflictului de interese, in termen de 7 zile urmand sa fie chemati pentru conciliere, iar daca problemele nu vor fi rezolvate, va urma greva de avertisment si greva generala preconizata a avea loc din 15 noiembrie.

Sindicalistii Metrorex au protestat pe 29 octombrie in fata sediului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, dupa care s-au deplasat spre sediul Ministerului Finantelor Publice. Ei sunt nemultumiti ca la 1 noiembrie le-a expirat contractul colectiv de munca si ca bugetul de venituri si cheltuieli pe 2009 nu a fost inca aprobat. Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a declarat atunci ca solicitarea angajatilor de la metrou privind cresterea salariilor cu 26% este exagerata si o discutie legata de eventuala majorare a salariilor va avea loc la inceputul anului viitor, dupa aprobarea bugetului companiei pe 2010.