Alti sase elevi si doi profesori de la scoala generala din Filiasi au fost diagnosticati, in ultimele 24 de ore, cu gripa AH1N1, astfel ca in judetul Dolj numarul cazurilor de infectare cu virusul gripal a ajuns la 17, dintre care 15 provin din focarul de la unitatea scolara din Filiasi, anunta Mediafax.

Potrivit DSP Dolj, in ultimele 24 de ore virusul AH1N1 a fost confirmat in cazul a opt persoane din orasul Filiasi, trei dintre acestea, copii, fiind internate la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova, iar restul fiind tratate la domiciliu.

"In ultimele 24 de ore, trei copii au fost internati la Spitalul de Boli Infectiose din Craiova, iar alti trei copii si doi adulti, cadre didactice la scoala generala din Filiasi, sunt izolati la domiciliu. Diagnosticul a fost pus pe semnele clinice si contextul epidemiologic. Toate persoanele primesc tratament cu Tamiflu", informeaza DSP Dolj.

Conform sursei citate, numarul persoanelor infestate in focarul de la Filiasi a ajuns la 15.

La Scoala Generala Filiasi primele doua cazuri de gripa AH1N1 au fost confirmate vineri, la doi elevi de clasa a VI-a.

Luni, virusul gripal a fost confirmat in cazul altor cinci elevi de la aceasta scoala, care provin din trei clase a V-a, iar autoritatile au decis suspendarea cursurilor la unitatea de invatamant.

Tot luni, la Filiasi au fost diagnosticate cu gripa AH1N1 alte doua persoane - mama unuia dintre elevi si fratele celui de-al doilea elev in cazul caruia virusul a fost confirmat vineri.

Cateva ore mai tarziu, un cadru didactic, profesor de istorie in cadrul Scolii Generale de la Filiasi, a fost diagnosticat cu virusul gripei noi.

Luni seara, analizele de laborator au confirmat, la Filiasi, virusul AH1N1 la alti trei elevi si doi adulti, mama unuia dintre elevii bolnavi si un alt cadru didactic.

In Dolj, numarul persoanelor diagnosticate cu gripa noua a ajuns, astfel, la 17, fiind vorba despre 15 cazuri la Filiasi si doua la Craiova, unde virusul a fost confirmat la doua asistente medicale din cadrul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova.