Instanta suprema l-a achitat pe Ion Alexandru Tiriac in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", dupa ce a respins, definitiv, ca nefondat recursul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti facut impotriva unei decizii similare a instantei de apel.

Instanta suprema a finalizat in 14 octombrie dezbaterile in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", in care a fost judecat Ion Alexandru Tiriac, informeaza Mediafax. La acel termen, procurorul a cerut instantei trimiterea spre rejudecare a dosarului la Curtea de Apel Bucuresti, pe motiv ca aceasta instanta nu ar fi luat in considerare toate probele propuse de anchetatori. Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat, in 23 februarie, pe Ion Alexandru Tiriac acesta fiind gasit nevinovat de acuzatiile de consum, trafic, detinere si oferire de droguri altor persoane.

Ion Alexandru Tiriac si-a sustinut atunci nevinovatia in fata judecatorilor si a cerut sa fie achitat. "Eu sunt absolut nevinovat. Se fac cinci ani acum si doresc sa fiu achitat, asa cum este corect", a spus Tiriac.

Pe de alta parte, avocatul lui Alexandru Tiriac le-a spus judecatorilor ca procesul treneaza de mult timp si ca instanta de apel a avut la dispozitie toate probele pertinente si necesare pronuntarii deciziei de achitare in cazul clientului sau. De altfel, avocatul a cerut sa se constate ca instantele inferioare - Tribunalul si Curtea de Apel Bucuresti - au dat hotarari corecte in acest dosar si ca acestea trebuie mentinute de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.