Primaria Capitalei intentioneaza sa interzica graffiti-urile. Picturile pe ziduri si tot felul de inscriptii care impodobesc in prezent cladirile din Bucuresti vor putea fi efectuate, daca hotararea este aprobata, doar cu acordul proprietarului, "indiferent de forma de proprietate", potrivit unui proiect propus spre dezbatere publica pe site-ul municipalitatii.

Exceptie vor face spatiile special amenajate in acest scop in parcuri si in gradini publice.

Cei care vor incalca aceasta interdictie risca sa fie amendati potrivit prevederilor Legii 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

La 30 de zile de la adoptarea hotararii, administratorii parcurilor si gradinilor publice vor identifica si amenaja "zonele in care sa se poata manifesta persoanele cu aptitudini in acest domeniu".

In expunerea de motive, autorii propunerii afirma ca "graffiti-ul a devenit un fenomen in Bucuresti", este facut fara consimtamantul proprietarului si intruneste astfel conditiile de vandalism.

"Sunt afectate constructii de valoare istorica, garduri, pasaje, statii de metrou, cabine telefonice" generand astfel "disconfort pentru populatie", sustin initiatorii proiectului.