Locuitorii orasului Caransebes sunt chemati si la un referendum pe tema legalizarii prostitutiei si a drogurilor usoare, in ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Consilierii locali din Caransebes, judetul Caras-Severin au votat, miercuri, in unanimitate, organizarea unui referendum local in vederea consultarii cetatenilor pe aceste teme, anunta NewsIn.

Referendumul a fost stabilit pe data de 6 decembrie. ”Este oportun pentru ca este o plaga pe societate si un flagel, cu care eu si consilierii locali, indiferent de culoarea politica, precum si cetatenii municipiului Caransebes nu suntem de acord. Dorim sa fim alaturi in acest demers, de toate bisericile crestine care s-au manifesat impotriva propunerii comisiei prezidentiale pentru analiza riscurilor sociale si demografice, publicata in 22 septembrie 2009, de legalizare a prostitutiei si a consumului de droguri usoare”, a declarat miercuri primarul orasului Caransebes, Marcel Vela.

Referendumul va fi organizat in aceeasi zi cu alegerile pentru a fi reduse cheltuielile.

In plus, „e zi de sarbatoare si crestinii nu pot vota pacatul”, a mai declarat Marcel Vela.

Consiliul Consultativ Etico-juridic al Patriarhiei Romane, reunit in 23 septembrie, pentru analizarea acestei situatii, s-a pronuntat pentru respingerea legalizarii prostitutiei si a consumului de droguri usoare.