9.178 de persoane, dintre care 7.500 de adulti si restul copii, au fost muscate de maidanezi, pe strazile din Bucuresti, in primele 7 luni ale acestui an, a anuntat marti prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, citand un raport al Institutului "Matei Bals", anunta Mediafax.

  • "Am solicitat Institutului Matei Bals o situatie a persoanelor care s-au prezentat la Centrul antirabic. De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii iulie, in Bucuresti fusesera muscate de caini 9.178 de persoane, dintre care 7.500 de adulti si restul copii, respectiv 7.000 de bucuresteni si aproape 2.200 de persoane din provincie", a spus prefectul Capitalei la sedinta Colegiului prefectural.

La randul sau, Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan, spune ca din 100 de caini testati de Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino, 38 sunt infectati cu virusul leptospir. Simona Panaitescu spune ca, in aceste conditii, legislatia trebuie schimbata astfel incat, desi sterilizati, cainii fara stapan sa nu se mai poata intoarce pe strada.

  • "Sustinem necesitatea schimbarii legislatiei astfel incat, dupa sterilizare, cainii fara stapan sa nu se mai intoarca in strada unde, desi sterilizati, continua sa atace un numar important de persoane", a afirmat directorul Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan.

Prefectul Capitalei afirma ca "pe partea de sanatate publica, in prezent, municipiul Bucuresti este intr-un blocaj inimaginabil, deoarece, chiar daca animalele sunt sterilizate si nu se mai inmultesc, acestea continua sa muste cetatenii". El a cerut reprezentantilor serviciilor deconcentrate subordonate municipalitatii luarea unor masuri urgente astfel incat animalele fara stapan sa nu fie omorate, ci doar izolate.

Esti pentru modificarea legislatiei in cazul cainilor vagabonzi? Comenteaza prin intermediul formularului de la finalul articolului.