Curtea Constitutionala a respins ca inadmisibila sesizarea PDL, anunta CCR. "Competenta Curtii Constitutionale este reglementata limitativ, Curtea nefiind abilitata sa indeplineasca alte atributii decat cele stabilite prin Constitutie si prin legea sa de organizare si functionare. Controlul constitutionalitatii motiunilor de cenzura nu intra in atributiile Curtii Constitutionale".

Decizia a fost adoptata in unanimitate.

Judecatorii explica, intr-un comunicat de presa, ca "prevederile art. 146 lit.c) din Constitutie si ale art. 11 lit.c) si art. 27 – 28 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, invocate de autorii sesizarii de neconstitutionalitate in sustinerea sesizarii, nu justifica exercitarea de catre Curtea Constitutionala a controlului constitutionalitatii motiunilor de cenzura, deoarece textele mentionate se refera explicit la controlul asupra regulamentelor Parlamentului si nu asupra actelor juridice de aplicare a acestora".

Decizia este definitiva si general obligatorie.

Decizia Curtii permite astfel discutarea motiunii de cenzura depusa de PNL si UDMR, stabilita pentru marti, 13 octombrie.

Citeste pe Inventarul Stricaciunilor Politice de ce decizia Curtii nu este o surpriza.