UPDATE (ora 15:30): Restrictiile de circulatie din Piata Victoriei au fost ridicate, la scurt timp dupa plecarea participantilor la mitingul de miercuri, cu toate ca, initial, se anuntates ca vor fi mentinute pana la ora 18:00. Aproximativ 10.000 de bugetari s-au adunat miercuri la mitingul din Piata Victoriei, potrivit estimarilor reporterului HotNews.ro aflat la fata locului. Sindicatele anuntasera, initial, ca in fata sediului Guvernului se vor aduna 20.000 de protestatari. Mitingul a inceput la ora 11:00 si s-a incheiat la ora 14:30.

Sindicalistii care au participat la miting sunt afiliati la Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania.

Prin protestul organizat, sindicalistii au cerut un salariu minim pe economie la nivel national de 740 de lei in 2010 si 1.300 in 2014, refacerea grilelor din legea unica de salarizare, crearea de locuri de munca si protectia angajatilor.

Traficul a fost restrictionat inca de noaptea trecuta in zona Guvernului, pentru ca politistii sa amenajeze perimetrul in care se va desfasura mitingul de protest al Aliantei Bugetarilor.

Jandarmeria a anuntat ca aproape 200 de autocare cu sindicalisti din toata tara sunt asteptate sa ajunga, miercuri dimineata, la intrarile din Bucuresti pentru a participa la miting.

Strazile cu trafic restrictionat sunt: Soseaua Kiseleff, intre Piata Arcului de Triumf si Piata Victoriei, strada Monetariei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, intre Pasajul Victoriei si Piata Victoriei, Breteaua de legatura intre Piata Victoriei si Strada Buzesti, si P-ta Victoriei, intre orele 0.00 – 18.00.

Totodata, Politia Capitalei anunta ca traficul rutier va fi restrictionat temporar pe strazile care acced in Sos. Kiseleff, pe timpul afluirii si defluirii.

Rutele ocolitoare pe care soferii le vor avea la dispozitie sunt: soseaua Kiseleff – Bulevardul Marasti – strada Clucerului – bulevardul Ion Mihalache – piata Victoriei – strada Buzesti, Piata Presei Libere – Piata Arcului de Triumf – Bulevardul Constanti Prezan – bulevardul Aviatorilor –bulevardul Lascar Catargiu sau Calea Victoriei si Soseaua Stefan cel Mare – Calea Dorobantilor – Piata Charles de Gaulle.

Brigada de Politie Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa evite zonele mentionate mai sus, in intervalul 07.00 - 18.00, si sa fie atenti la semnalizarea temporara montata in zona si semnalele agentilor de circulatie. De asemenea, Brigada de Politie Rutiera solicita cetatenilor sa utilizeze, pe cat posibil, mijloacele de transport public.