Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Timisoara, dupa o intalnire pe care a avut-o cu oamenii de afaceri din judet, ca in trimestrul al doilea al anului 2010 s-ar putea inregistra o crestere economica potrivit evaluarilor si prognozelor facute de BNR, transmite Mediafax. Seful statului a afirmat ca Ministerul de Finante a luat si masuri fiscale care vor duce la crestere economica.

  • "Evaluarile spun ca Romania va trece la crestere economica pozitiva in trimestrul doi din anul 2010. Daca nu se produce acel W din SUA, pentru ca unii economisti vorbesc despre o noua cadere economica, despre care mai mult ca sigur spun ca se va simti si in Romania, atunci in Romania vom ramane la un V, adica la o crestere economica."
  • "Neimpozitarea profitului reinvestit este un mecanism care va asigura o crestere economica in 2010 pentru IMM-uri. Alte masuri care ajuta pentru cresterea economica sunt programul Prima Casa si comasarea altor taxe si impozite. De asemenea, au fost eliminate 145 de taxe. In ceea ce priveste programul Prima Casa, sunt emise garantii de 170 de milioane de euro."