Premierul Emil Boc crede ca ar fi necesara schimbarea manualelor scolarea, amintind ca acest lucru ar putea fi posibil odata cu inceputul anului scolar urmator:" Avem manuale supraincarcate, de multe ori facute pentru universitate... Dn nefericire, aceste manuale urmaresc doar oferirea de informatii. Acum avem internetul, ceea ce trebuie sa ii invatam pe elevi este sa dobandeasca competente", a explicat premierul, ministru interimar al Educatiei.

Premierul a promis norme metodologice pentru implementarea unui proiect denumit "Biblioteca Virtuala". Acesta presupune accesul tuturor elevilor si profesorilor, pe Internet, la cele mai bune lectii predate in scolile din intreaga tara, acestea urmand a fi selectate prin modalitati stabilite ulterior.

"Astfel, fiecare elev va putea face o comparatie intre ce se preda la el in clasa si cea mai buna lectie pe acea tema predata in Romania", a declarat Boc, citata de Mediafax.

Boc si-a propus sa legifereze si programul "Scoala dupa scoala", o initiativa prin care copiii sa ramana la scoala dupa orele de curs pentru alte cateva ore, in care sa-si pregateasca temele si sa fie supravegheati de profesori.

"Avem astfel un castig, in sensul ca parintii stau linistiti stiindu-si copilul la scoala, prins cu activitati educative, si nu pe strada, in gasti de cartier, iar la sfarsitul orelor de dupa scoala, copilul si parintii au timpul liber necesar pe care sa-l petreaca impreuna, fara ca cei mici sa mai fie ocupati cu lectiile", a spus Boc.

Premierul a amintit apoi de initiativa contului educational, care presupune ca statul sa depuna, la nasterea fiecarui copil, intr-un cont deschis pe numele acestuia la Trezoreria Statului, o suma de 500 de euro, in lei, din care, dupa varsta de 14 ani, copilul sa-si poata cumpara un computer sau sa-si plateasca studiile.

Emil Boc si-a prezentat, sambata, proiectele pe care intentioneaza sa le realizeze din functia de ministru interimar al Educatiei.