Cea mai severa criza economica din ultimele sapte decenii va avea consecinte pe termen lung, declara directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, citat de Bloomberg.

"Ne vom confrunta cu un nivel ridicat al somajului pentru cel putin un an. Din acest punct de vedere, criza nu s-a terminat. Este prea devreme sa anuntam victoria, chiar daca am reusit sa evitam cele mai grave situatii. Consecintele crizei se vor simti pentru mult timp", a afirmat Strauss-Kahn.

Oficialul a sugerat ca strategia asa-numitului G20, grup care reuneste cele mai dezvoltate state ale lumii, ar trebui sa se extinda pentru a fi mai eficienta, adaugand ca organizatia nu poate omite din discutii "un miliard de oameni din Africa".

G20 a elaborat, la summitul de pe 25 septembrie, organizat la Pittsburgh, o strategie economica care vizeaza o revenire mai echilibrata pentru statele industrializate sau in curs de dezvoltare. Liderii tarilor membre ale grupului au decis, de asemenea, sa mareasca influenta statelor emergente in deciziile FMI.