Propunerile comisiei prezidentiale privind prostitutia si drogurile sunt doar sugestii, iar decizia urmeaza sa fie luata de clasa politica, a replicat duminica presedintele Traian Basescu la intalnirea cu presedintele CJ Bihor, Radu Tarle (PNL).

Tarle ii spusese presedintelui ca stie de la mai multi europarlamentari din tari in care s-a legalizat consumul de droguri usoare si prostitutia ca regreta acest lucru. "Toti mi-au spus ca a fost cel mai mare rau pe care l-au facut", a spus Tarle, citat de NewsIn.

Seful statului i-a precizat ca nu putea sa nu aduca in dezbatere acesta realitate numai din considerente electorale.

Basescu a continuat, spunand ca nu poate sa nu tina cont de parerea celor care au intocmit raportul respectiv si ca nici nu poate interveni asupra lui. El a adaugat ca responsabilitatea acestui lucru revine clasei poltice, care poate accepta sau nu sugestiile comisiei prezidentiale.

Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice a propus saptamana aceasta in Raportul sau dezincriminarea consumului de droguri si a sexului comercial, ca solutii pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostitutiei si raspandirii infectiei cu virusul HIV.