Noul Guvern de la Chisinau, condus de Vlad Filat, a aprobat in prima sedinta hotararea privind abolirea regimului de vize pentru cetatenii romani care doresc sa intre pe teritoriul R. Moldova, relateaza Jurnal de Chisinau. "Este un lucru firesc sa inlaturam o actiune rusinoasa a fostului Guvern", a declarat premierul Filat.

Regimul de vize pentru cetatenii romani a fost instituit de fosta guvernare comunista in urma actiunilor violente din 7 aprilie, cand Romania a fost acuzata de implicare in aceste evenimente.

Guvernul a aprobat de asemenea o hotarare conform careia premierul Vlad Filat va efectua o vizita de lucru la Bruxelles, intre 29 si 30 septembrie.

In aceeasi sedinta, premierul le-a cerut oficialilor sa organizeze la cel mai inalt nivel summitul Comunitatii Statelor Independente (CSI), care se va desfatura la inceputul lunii octombrie la Chisinau."Summitul trebuie organizat la cel mai inalt nivel, pentru ca este in joc onoarea noastra. Rog sa fie asigurate ordinea si conditiile necesare", a spus Filat.

De asemenea, premierul Vlad Filat a cerut conducerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si a Coruptiei sa efectueze un control in limita legii, dar in regim de urgenta, la compania "Moldotelecom", in conditiile in care circula zvonuri ca banii de pe conturile Moldtelecom sunt transferate pe alte conturi in China. De asemenea, Filat a cerut verificarea companiei Moldova-Gaz, care acumuleaza banii de la contribuabili pentru presupusa contructie a retelelor de gazificare.