Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a inaintat vineri presedintelui Traian Basescu propunerea de reinvestire in functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Laurei Codruta Kovesi, informeaza Ministerul. Consiliul Superior al Magistraturii a dat joi aviz negativ pentru reinvestirea Codrutei Kovesi in functia de procuror general. Avizul CSM este unul consultativ iar presedintele Basescu urmeaza sa ia o decizie privind numirea.

Potrivit procedurii, numirea Procurorului General se face de catre presedintele tarii, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Laura Codruta Kovesi a fost numita Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 2 octombrie 2006, prin decret al presedintelui Traian Basescu.

La inceputul lunii, presedintele Basescu i-a reprosat lui Kovesi modul in care procurorii au instrumentat dosarul Revolutiei, in timpul unei discutii intre seful statului cu reprezentantii revolutionarilor si cu fostul procuror militar Dan Voinea.