Elevii nu vor fi evaluati in primul semestru al acestui an scolar, iar notele nu vor fi trecute in catalog, ci intr-un caiet, a anuntat, vineri, Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, potrivit Mediafax. Cornea a adaugat ca sindicalistii urmeaza sa decida, in semestrul al II-lea, daca vor mai continua aceasta forma de protest, in functie de modificarile care vor fi aduse legii unice de salarizare.

FSLI este cea mai mare federatie sindicala din invatamantul preuniversitar.

FSLI nu este singura federatie sindicala din invatamant care vorbeste despre neevaluarea elevilor in primul semestru. Si Federatia Educatiei Nationale le-a propus acelasi lucru liderilor de sindicat, insa nu a luat deocamdata o decizie finala.

In plus, liderul FSLI i-a sfatuit pe elevi sa nu vina la scoala pe data de 5 octombrie, cand este programata greva generala a bugetarilor.

Membrii FSLI au decis, vineri, sa trimita o scrisoare deschisa factorilor politici si guvernamentali, incepand cu presedintele si terminand cu presedintii partidelor politice de la guvernare si opozitie, privind revendicarea lor de modificare a formei legii unice de salarizare pentru bugetari: "Legea unica nu respecta principiile de baza, cum ar fi echivalenta in sistemul bugetar si sporurile de 30% care ar trebui sa se acorde", spune Aurel Cornea.

In plus, FSLI intentioneaza sa sesizeze Avocatul Poporului, solicitandu-i sa declare neconstitutionala legea unica de salarizare.