"Vreau sa ii felicit pe magistrati pentru fermitatea si solidaritatea cu care si-au aparat in aceste zile independenta" dar "ii chem azi pe toti judecatorii sa intre in salile de judecata si pe procurori sa suspende protestul", a afirmat, vineri, presedintele CSM, Virgil Andries, cu prilejul semnarii pactului pentru o Justitie Europeana, informeaza portalul StiriJuridice.ro.

UPDATE 1: Curtea de Apel Bucuresti a votat suspendarea protestului pana pe 20 noiembrie.

UPDATE 2:Curtea de Apel Cluj, Curtea de Apel Brasov si Judecatoria Buftea au decis suspendarea protestului, anunta StiriJuridice.ro.

UPDATE 3:Curtea de Apel Bacau a suspendat protestul.

UPDATE 4: Tribunalul Cluj si Tribunalul Iasi au anuntat ca isi reiau activitatea.

  • "In primul rand vreau sa-i felicit pentru fermitatea si solidaritatea cu care si-au aparat in aceste zile independenta. Modul in care magistratii au aparat justitia, ca putere in stat, a demonstrat ca in Romania exista un corp al judecatorilor si procurorilor de cariera si care percep in intelesul cel mai profund  separatia si echilibrul in care puterile unui stat de drept trebuie sa se situeze", a afirmat presedintele Consiliului Superior al Magistraturii.
  • "Astazi, cu medierea societatii civile, s-au efectuat primii pasi concreti pentru semnarea cu celelalte puteri a Pactului pentru justitie", a adaugat Andries.
  • "Deoarece suntem constienti ca o societate democrata nu poate supravietui pentru un timp indelungat fara echilibrul pe care justitia i-l confera, ii chem azi pe toti judecatorii sa intre in salile de judecata si pe procurori sa suspende protestul. De asemenea, ii chem pe toti magistratii romani sa ramana vigilenti, astfel incat calendarul realizarii masurilor pe termen mediu si lung stabilite in Pactul pentru justitie sa fie respectate intocmai", a incheiat presedintele CSM.

Mii de magistrati si-au incetat activitatea in urma cu mai bine de 3 saptamani, nemultumiti de legea unica de salarizare pentru care Executivul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului. In timpul celor peste trei saptamani de greva din justitie, termenele de judecata in zeci de mii de dosare au fost amanate.