Restrictii de circulatie pe Transfagarasan, intre Cabana Paraul Caprei si Balea Cascada, pentru zilele de joi si vineri, ca urmare a unor filmari pe care le fac realizatorii emisiunii Top Gear.

Joi, circulatia este inchisa intre orele 11.00 si 19.00, iar vineri va fi oprita in intervalul orar 06.00 - 13.00, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, informeaza Mediafax.

Potrivit CNADR, restrictia a fost instituita ca urmare a demersurilor facute de Primaria Sibiu pentru realizarea unor filmari pe sectorul km 116 - km 130 pentru promovarea turismului romanesc.

Realizatorii emisiunii Top Gear au venit in Romania pentru a filma ultimul episod dintr-o serie de 14 emisiuni, in vederea promovarii la nivel mondial. Pana acum au filmat in Bucuresti, la Palatul Parlamentului, la Barajul Vidraru, urmand ca dupa Transfagarasan sa mearga si pe litoralul Marii Negre, in Delta si in Podisul Dobrogei.

Top Gear este o emisiune auto a BBC, castigatoare a premiilor BAFTA, NTA(National Television Awards) si a premiilor Emmy. Se estimeaza ca emisiunea are peste 350 de milioane de telespectatori in lume, din care 5 milioane urmaresc emisiunea in fiecare saptamana in Marea Britanie.

La inceput, Top Gear era un magazin auto conventional in care erau prezente teste ale masinilor noi dar si alte lucruri legate de lumea auto cum ar fi siguranta pe drumuri. Totusi audienta cea mai mare a inceput sa o aiba la inceputul anilor '90 cand a devenit mai umoristica.

Top Gear a fost deseori supusa criticilor pentru ca promoveaza sofatul iresponsabil, produce daune ecologice si este in favoarea performantei in detrimentul economiei de combustibil.