"Comisia condusa de Ludovic Orban si-a indeplinit misiunea, si anume fabricarea cu orice pret a unor acuzatii penale la adresa mea", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea. Declaratia a fost facuta la scurt timp dupa ce Comisia de ancheta a activitatii si cheltuielilor Ministerului Turismului a solicitat Camerei Deputatilor sa faca demersurile pentru inceperea urmaririi penale impotriva Elenei Udrea si sa aprobe revocarea acesteia din functie. Udrea sustine ca nu are niciun motiv sa isi dea demisia acuzand PSD si PNL ca profita de majoritatea lor in Parlament pentru a decide ce este legal si ce este ilegal.

"Un stat in care legea nu mai conteaza, conteaza doar ca PSD si PNL pot decide prin votul majoritatii lor ce este legal, ce este ilegal, cine trebuie sa plece din Guvern, cine trebuie sa ramana, pe baza unor acuzatii care nu au nicun temei in legalitate", a afirmat Udrea.

Ministrul turismului sustine ca raportul Comisiei Udrea nu aduce nicio noutate, iar acuzatiile facute la adresa ei denota rea credinta si necunoastere a legii. Udrea considera ca scopul acestor acuzatii a fost compromiterea unui ministru PDL inaintea alegerilor prezidentiale.

Udrea: Va trebui sa merg la Parchet, de mana cu domnul Geoana, pentru ca el nu s-a prezentat deloc in fata unei comisii permanente

Cat priveste modul in care s-a prezentat in fata Comisiei, Udrea a spus, ironic, ca ar trebui sa se ia de mana cu Mircea Geoana.

"Cat priveste faptul ca nu a fost pe placul Comisiei felul in care m-am prezentat in fata acesteia, daca dansii considera ca este penal, atunci va trebui, desigur, sa merg la Parchet, de mana cu domnul Geoana, pentru ca el nu s-a prezentat deloc in fata unei comisii permanente, dar lucrul acesta, desigur, nu este de interes nici pentru PSD, si nici pentru PNL", a precizat Udrea.

"De doua luni de zile am tot explicat si am dat raspunsuri la toate acuzatiile comisiei. Am explicat ca la Ministerul Turismului activitatea se desfasoara in deplina legalitate. Nici o comisie parlamentara nu are dreptul sa dea verdicte pe baze juridice asa cum am vazut astazi. Raportul comisiei denota reaua credinta, necunoasterea legislatiei, comportamentul abuziv si ilegal pe toata durata activitatii ei", a mai spus Udrea.

Intentiile Comisiei au fost devoalate si demonstrate prin publicarea de catre presa a discutiilor dintre membrii acesteia, a mai spus Udrea amintind ca a facut plangeri penale la adresa membrilor comisiei. In aceast context, ministrul s-a plans de faptul ca niciuna din sesizarile facute de minister sau PDL cu privire la abuzurile comisiei nu a fost analizata in Parlament.

Udrea mai afirmat ca o analiza a Agentiei Nationale de Integritate nu confirma incalcarea legii in urma incheierii unui parteneriat de promovare a turismului cu BRD-SG in aceeasi perioada cand a beneficiat de o pasuire pentru creditul luat de la aceasta institutie bancara.

"In urma analizei documentatiei nu rezulta elemente referitoate al eventuale incalcari a legii concflictului de interese, nici probe sau indicii privind savarsirea unor fapte penale" a spus Udrea citind din procesul verbal al ANI.

In ceea ce priveste acuzatia savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu pentru faptul ca a permis secretarilor de stat si secretarului general sa-i uzurpe calitatea de ministru, Elena Udrea a precizat ca acestia si-au exercitat atributiile pe baza ordinelor de ministru.