Fostul general Victor Atanasie Stanculescu va fi reincarcerat, a decis vineri Curtea Militara de Apel. Numai ca Stanculescu s-a internat joi seara in Spitalul Militar din Capitala.

Fostul general ar putea parasi Spitalul Militar doar daca medicul care il ingrijeste considera ca nu mai necesita tratament in spital, a declarat vineri, pentru NewsIn, comandantul Spitalului Militar, Ioan Sirbu, care a precizat ca externarea se poate face si la cerere.

UPDATE: Fostul general a fost preluat, vineri seara, de politisti de la Spitalul Militar si a fost trasnferat la Spitalul Penitenciar Rahova

"Legea spune ca un pacient poate fi externat din spital fie la cerere, sub semnatura sa, sau cand medicul care il ingrijeste spune ca nu mai necesita tratament sub internare", a spus Sirbu, care a adaugat ca de obicei, in cazul pacientilor care nu pot fi externati, acestia primesc tratament in interiorul spitalului, sub paza.

"Domnul general a venit intr-o stare destul de critica ieri, s-a prezentat la camera de garda a spitalului, a fost evaluat si s-a apreciat ca trebuie sa ramana in spital. In momentul de fata este monitorizat si primeste tratament de specialitate", a precizat Sirbu.

Condamnat pentru "omor deosebit de grav" in dosarul revolutiei de la Timisoara si eliberat din arest pe motive medicale, Victor Atanasie Stanculescu a fost surprins, in urma cu doua saptamani, de reporterii HotNews.ro intr-un cazinou din Capitala.

Victor Stanculescu a declarat miercuri, dupa judecarea recursului, ca, la o luna de la internarea sa la terapie intensiva, nu a fost la cazinou, cum sustine presa, ci la un "simplu magazin de pacanele" si ca, oricum, e viata lui.

Generalul Victor Atanasie Stanculescu a fost eliberat din arest pe 12 mai anul acesta, dupa ce magistratii Tribunalului Militar Bucuresti au decis ca fostul general sa fie eliberat un an, "din motive medicale".

Stanculescu a fost condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul Revolutiei de la Timisoara, hotararea fiind definitiva.