Eurodeputatul Gigi Becali a luat luni pentru prima data cuvantul in Parlamentul European. El a cerut presedintilor Parlamentului si Comisiei sprijin pentru tinerii europeni, care vin cu solutii la problemele pe care le au.

Becali si-a citit discursul in limba romana si a cerut sprijin pentru un proiect european, "Vocea tinerilor", prin care tinerii din statele membre identifica si ofera solutii la problemele sociale cu care se confrunta. El a cerut o atentie mai mare acordata solutiilor acestora. "Asa sa ne-ajute Dumnezeu!" - formula folosita de Gigi Becali la sfarsitul discursurilor sale politice a fost si finalul primei sale interventii in plenul de la Strasbourg.

Capacitatea sa de sinteza a fost apreciata, vicepresedintele care a prezidat sedinta remarcand faptul ca a fost succint.

Becali a luat cuvantul in cadrul sesiunii discursurilor de un minut. La inceputul fiecarei sesiuni plenare, eurodeputatii se pot inscrie pentru aceasta sesiune. Asa cum ii e numele, discursurile nu trebuie sa fie mai lungi de un minut, insa eurodeputatii pot vorbi in interventia lor pe orice tema, pot atrage atentia asupra unor probleme, proiecte, chestiuni europene sau nationale.

Informatie semnalata de Gandul.