Numarul maidanezilor aflati pe strazile Bucurestiului este o enigma pentru muncipalitate, care are insa si o certitudine: cainii se nasc permanent, explica, la Realitatea FM, directorul Administratiei pentru supravegherea cainilor fara stapan, Simona Panaitescu. Un alt factor care contribuie la cresterea numarului de maidanezi este abandonul permanent din proprietatea privata. Solutia propusa de Simona Panaitescu: sterilizarea tuturor exemplarelor fara valoare chinologica din proprietatea privata.

Deocamdata, Primaria Capitalei nu are nicio alta solutie de stopare a inmultirii numarului cainilor vagabonzi, in afara de sterilizare, care nu este insa eficienta.

"Cainii se nasc permanent. Ipotetic vorbind, daca pe zi se nasc 100 de caini, municipalitatea sterilizeaza numai 30. Numarul loc creste exponential", afirma Simona Panaitescu.

"Avem o problema cu cainii care sunt abandonati permanent din proprietatea privata", spune

Cainii se nasc permanent. Ipotetic vorbind, daca pe zi se nasc 100 de caini, municipalitatea sterilizeaza numai 30. Numarul loc creste exponential

Simona Panaitescu

ea, reamintind ca, in ianuarie, s-a propus adoptarea unei hotarari prin care sa se efectueze recensamantul tuturor cainilor fara valoare chinologica din curtile oamenilor, pentru a fi microcipati si sterilizati, dar hotararea nu a trecut de Consiliul General.

Singura varianta pentru stoparea inmultirii cainilor vagabonzi este sterilizarea tuturor exemplarelor din proprietatea privata si recensamamntul lor, "pentru a sti pe cine amendam in momentul abandonului, a afirmat Simona Panaitescu.

In cazul in care cineva are probleme cu cainii nesterilizati poate suna la 021.312.95.55 sau poate cere pe site-ul www.asa-bucuresti.ro sterilizarea respectivului animal.

Ea recunoaste insa ca municipalitatea nu poate face nimic in privinta cainilor cu cip galben.

"Acei caini sunt caini sterilizati, sunt caini care au un stapan si cineva se ocupa de conditiile lor de bunastare si e responsabil de faptele lor", spune ea.