Liderul Sanitas, Marius Petcu, a anuntat luni ca si medicii participa la pichetul din fata Parlamentului si ar putea intra in greva generala in 5 octombrie. Petcu a precizat ca urgentele vor fi asigurate de cei care nu sunt memebri Sanitas. "Daca Guvernul nu renunta la asumarea raspunderii pe legea salarizarii unice, atunci vom continua grevele... dupa pichetul de maine, ne vom intalni sa vedem ce am obtinut".

Bugetarii vor picheta sediului Parlamentului in 15 septembrie si vor face o greva generala de o zi, in 5 octombrie, refuzand apoi sa se implice in organizarea alegerilor prezidentiale, nemultumiti de forma proiectului legii unice de salarizare.

Mai multe federatii ale bugetarilor afiliate la confederatii diferite au semnat, in 10 septembrie, o alianta, cerand Guvernului sa nu-si asume raspunderea in fata Parlamentului pe actualul proiect al legii unice de salarizare si sa renegocieze actul normativ astfel incat toti bugetarii sa aiba salarii decente.

De asemenea, membrii aliantei bugetarilor cer stoparea disponibilizarilor in sistemul bugetar si spun ca nu accepta concediul fara plata propus de Guvern.

Din alianta constituita fac parte Federatia "Alma Mater", Federatia "Spiru Haret", Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatia Sanitas, Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala, Federatia Nationala a Sindicatelor din Munca si Solidaritate Sociala, Federatia Nationala a Statisticienilor, Federatia Sindicatelor din Administratia Publica "Publisind", Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual.