In randul bugetarilor exista o nemultumire fata de grila de salarizare propusa de Guvern, care ar putea duce, anul viitor, la o "lupta sociala" deosebit, a declarat presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat ca greva generala anuntata de federatiile sindicale este inoportuna, precizand ca prin legea unica de salarizare nici un bugetar nu va pierde la salariu. Sarbu a facut apel la sindicalisti sa renunte la proteste.

"Ne ingrijoreaza greva anuntata si o consideram inoportuna, intr-un moment greu din punct de vedere economic ", a spus ministrul Muncii, la finalul discutiilor cu sindicatele si patronatele, citat de Mediafax.

Marian Sarbu a spus ca asteapta in continuare de la partenerii sociali amendamente la legea de salarizare unitara si a facut apel la ratiune.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea si ministrul Muncii, Marian Sarbu s-au intalnit joi dupa amaiza la Ministerul Muncii, dupa ce federatiile sindicale au decis declansarea grevei generale in 5 octombrie.

Gheorghe Pogea a declarat ca guvernul nu va amana asumarea raspunderii in Parlament la Legea unitara a salarizarii si a cerut angajatilor din sistemul public sa tina cont ca bugetul este limitat.

"Nu cred ca exista cineva din randul sindicatelor care sa fi venit cu imbunatatiri si noi sa le fi refuzat", a adaugat el.

Ministrul a admis, insa, "ca nu toti vor fi multumiti de actuala forma a legii unitare", mentionand ca "acolo unde au fost excese, le vom aduce la normalitate".

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat joi, dupa intalnirea cu reprezentantii sindicatelor, ca ii propune premierului Emil Boc sa aiba o noua runda de discutii cu partenerii sociali inainte de sedinta de Guvern in care se decide ce amendamentele care vor fi accepate la legile supuse asumarii.