Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea si ministrul Muncii, Marian Sarbu s-au intalnit joi dupa amaiza la Ministerul Muncii, dupa ce federatiile sindicale au decis declansarea grevei generale in 5 octombrie.

"Vom crea Alianta Bugetarilor cu scopul renegocierilor privind salarizarea unitara. Este pentru prima data cand se realizeaza o asemenea alianta". Anuntul a fost facut de presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, care a declarat joi ca s-a stabilit si un calendar de actiuni al Aliantei, dupa cum urmeaza: pe 15 septembrie - pichetarea Palatului Parlamentului, iar pe 5 octombrie - zi de greva generala.

Ministrul Finantelor Gheorghe Pogea a declarat, inaintea discutiilor de la Ministerul Muncii cu reprezentantii sindicatelor, ca guvernul nu va amana asumarea raspunderii in Parlament la Legea unitara a salarizarii si a cerut angajatilor din sistemul public sa tina cont ca bugetul este limitat.

"Nu vom amana asumarea raspunderii in Parlament. Guvernul a facut o lege buna si are toata dispozitia sa accepte amendamente, daca acestea sunt in spiritul legii", a afirmat Pogea.

"Nu cred ca exista cineva din randul sindicatelor care sa fi venit cu imbunatatiri si noi sa le fi refuzat", a adaugat el.

Ministrul a admis, insa, "ca nu toti vor fi multumiti de actuala forma a legii unitare", mentionand ca "acolo unde au fost excese, le vom aduce la normalitate".