Cele trei legi pe care Guvernul isi va asuma raspunderea contin numeroase dezacorduri gramaticale, articole eronat indicate si denumiri gresite de institutii. Atentionarea vine din partea Consiliului Legislativ, care recomanda reanalizarea mai atenta a textelor, informeaza Mediafax.

In documentele transmise Executivului, Consiliul Legislativ atentioneaza ca proiectele de legi fac referire la articole si anexe care lipsesc insa efectiv din text, ca denumirile unor agentii guvernamentale sunt gresite si ca actele normative includ formulari ilogice.

"In proiect se face trimitere la anexa nr 3, desi proiectul include doar doua anexe", este una dintre observatiile Consiliului in cazul legii de reorganizare a agentiilor.

Consiliul mai atentioneaza ca textele fac trimitere la alte alineate decat cele corespunzatoare.

"Semnalam numeroasele norme de trimitere gresite intalnite, ceea ce impune o reanalizare mai atenta a textelor", transmite institutia.

O alta atentionare transmisa Guvernului se refera la angajatii carora le sunt aplicate prevederile legii de salarizare unica. In acest sens se semnaleaza ca au fost uitate diferite institutii care au incadrati functionari publici, printre care chiar si Consiliul Legislativ.

Proiectele de legi privind educatia nationala, salarizarea unica si reorganizarea agentiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor in sectorul public au fost transmise, luni, Parlamentului de catre Guvern, in vederea asumarii raspunderii.

Rolul Consiliului Legislativ

Activitatea curenta de baza a Consiliului Legislativ este de avizare a proiectelor de acte normative - legi, propuneri legislative, hotarari si ordonante ale Guvernului.

Printre obiective se numara concordanta solutiilor legislative cuprinse in proiectul de act normativ cu prevederile si principiile Constitutiei, evitarea crearii unor paralelisme in reglementare, dar si redactarea corespunzatoare a textului din punct de vedere al preciziei, conciziei si claritatii in exprimare, a unitatii terminologice si al unei bune sistematizari.

In prezent, presedintele Consiliului Legislativ este Dragos Iliescu.