Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, care face greva foamei in fata Palatului Cotroceni, a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca presedintele Traian Basescu l-a invitat la discutii pe dosarele Revolutiei, transmite NewsIn. Potrivit lui Maries, intalnirea ar urma sa aiba loc marti, 8 septembrie, incepand cu ora 19.00.

Maries a mai declarat ca in invitatia transmisa de Administratia Prezidentiala se arata ca la discutii au fost invitati si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Justitiei, ai Parchetului General si ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Totodata, in cadrul conferintei de presa, reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie au sustinut ca la intalnirea plenului CSM din 10 septembrie ar urma sa fie discutata si plangerea lor impotriva refuzului Parchetului General de a pune la dispozitie copii dupa dosarul Revolutiei.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie a mai declarat ca nu va iesi din greva foamei, mod de protest adoptat in urma cu 34 de zile, decat in momentul in care deciziile CEDO cu privire la dosarele Revolutiei vor fi respectate de catre autoritatile din Romaniei.

Teodor Maries a intrat in greva foamei la inceputul lui august, cerand desecretizarea documentelor din perioada decembrie 1989-iunie 1990 si conservarea actelor din dosarul Mineriadei din 1990.