Sindicatele au convenit cu guvernul ca salariul minim pe economie sa creasca la 705 lei in 2010 si la 1.100 lei in 2015, de la nivelul actual de 600 lei, iar coeficientul 1 sa fie egal cu salariul minim pe economie, a anuntat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, citat de NewsIn.

Sindicatele cerusera initial ca saalriul minim pe economie valabil pentru 2010 sa creasca la 720 lei, dar patronatele au anuntat ca nu accepta mai mult de 650 lei.

Totodata, liderul Cartel Alfa a precizat ca veniturile actuale ale angajatilor din sistemul bugetar nu vor scadea in anul urmator, in conditiile in care exista un articol care prevede in mod expres ca sporurile care nu se regasesc in salariul de baza din proiectul de lege si in anexe vor fi compensate pana cand veniturile salariale vor ajunge la nivelul valorii de incadrare pe coeficient.

La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, la finalul negocierilor, ca spera ca actuala varianta a textului negociat cu sindicatele sa multumeasca o mare parte din angajatii din sistemul bugetar.