Sindicatele sunt in continuare nemultumite de coeficientii din grila unica de salarizare si cer modificarea acestora. Ei spun ca nu inteleg graba Guvernului si nu sunt de acord cu asumarea raspunderii pe legea salarizarii. Executivul a decis, miercuri seara, dupa o sedinta de 10 ore, asumarea raspunderii pe legea salarizarii unitare, legile educatiei si legea ce vizeaza reducerea cheltuielilor bugetare, prin restructurarea agentiilor guvernamentale, iar scrisoarea de intentie a fost deja semnata de premier si trimisa in Parlament.

Vicepresedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca sunt necesare unele corectii pe grilele actuale, iar proiectul de lege ar trebui inaintat spre dezbatere in Parlament, pentru a mai putea fi facute modificari in comisiile parlamentare.

Petru Dandea sustine ca forma actuala a proiectului de lege nu respecta principiul initial al legii "la munca egala, salarii egale": "Nu intelegem de ce un contabil din Ministerul Educatiei sa aiba un salariu mai mare decât un contabil din Ministerul Muncii, sau de ce un sofer al unui ministru sa aiba salariul dublu fata de cel al unui sofer de ambulanta", a afirmat liderul sindical.

Petru Dandea mai spune ca nu intelege graba Guvernului, in conditiile in care, sustine el, coeficientii din grila unica ar urma sa fie aplicati, oricum, abia din 2012-2013, sau poate si mai târziu, si nu de anul viitor.

In plus, "Cartel Alfa" cere Executivului sa publice cat mai repede pe site proiectele de legi pentru care a anuntat ca îsi asuma raspunderea.