Directorii de scoli si adjunctii lor nu pot fi membri ai vreunui partid politic pe durata mandatului, a decis miercuri Guvernul, propunerea fiind inclusa in proiectul de lege privind reforma educatiei pentru care Executivul isi va asuma raspunderea, informeaza NewsIn, potrivit unor reprezentanti ai Guvernului.

Propunerea era initial cuprinsa in proiectul Legii invatamantului elaborat de Comisia prezidentiala condusa de Mircea Miclea. In proiectul de lege elaborat de ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu nu exista vreo precizare cu privire la inscrierea directorilor de scoli in partide.

Guvernul a luat miercuri decizia de a-si asuma raspunderea pe legile privind reforma in invatamant, salarizarea bugetarilor si restructurarea agentiilor, la finalul unei sedinte care a durat aproape zece ore, iar premierul Emil Boc le-a cerut ministrilor ca sambata, la ora 11:00, sa prezinte forma finala a celor trei proiecte, potrivit unor surse ministeriale. Forma finala a proiectelor de lege va include observatiile si modificarile decise in sedinta de Guvern de miercuri.