Doua dintre profesoarele din Iasi care ii insotisera in tabara de la Eforie pe cei doi copii care au murit inecati, in 8 august, dupa ce au mers sa inoate intr-o zona de plaja unde scaldatul este interzis, au fost excluse din invatamant, anunta Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Sabina Manea, a declarat, sambata, ca in urma anchetei facute in acest caz Consiliul de Administratie al ISJ a decis excluderea din invatamant a profesoarelor Parschiva Smoc si Aida Zaharia, din comuna ieseana Ciortesti.

In cazul profesoarei Elisabeta Mincior, care se afla cu copiii pe palaja in momentul in care acestia s-au inecat, nu a fost luata nicio decizie de catre ISJ, in conditiile in care ancheta procurorilor este in derulare.

Potrivit sursei citate, ISJ Iasi va lua o decizie in cazul Elisabetei Mincior dupa finalizarea anchetei procurorilor constanteni, care o cerceteaza pe aceasta pentru ucidere din culpa.

Doi copii in varsta de 13 si 14 ani, din comuna ieseana Ciortesti, aflati in tabara la Eforie Sud, s-au inecat, in 8 august, dupa ce au mers cu o profesoara pe o plaja neamenajata din statiune si au iesit in larg sa inoate, alaturi de alti trei copii.

Profesoara le-a spus anchetatorilor ca fusese avertizata de catre salvamari ca zona respectiva este periculoasa, iar copiii nu trebuie sa intre in apa. Profesoara a sustinut ca a transmis aceste informatii tuturor copiilor din tabara si ca le-a spus sa nu intre in apa, dar ca nu a fost ascultata.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, declara, in 12 august, ca pledeaza pentru plecarea din sistemul de invatamant a profesoarei care se afla cu copiii pe plaja in momentul producerii incidentului.