Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a solicitat demisia lui Aurel Cazacu, director general al Directiei Generale Industria de Aparare si Probleme Speciale, ca urmare a evenimentelor in care a fost implicat, transmit televiziunile de stiri.

Fiica lui Aurel Cazacu a fost asociat in firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL cu Mircea Basescu, fratele sefului statului, si cu un fost general MApN, Sandu Ion Eftimie.

Aurel Cazacu afirma, joi seara, la Realitatea TV, ca nu se afla in conflict de interese deoarece firma la care este fiica sa actionar, Desintco, nu a activat pana acum in zona industriei de armament si a precizat ca Maria Cazacu se va retrage din randul actionarilor.

Corpul de Control al Ministerului Economiei anuntat chiar de vineri ca va face o analiza a implicarii lui Aurel Cazacu in afacerea cu Mircea Basescu.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a mai precizat ca "nu s-a efectuat nici un fel de tranzactie si nici macar intentie de tranzactie in industria de aparare".

Traian Basescu a facut o declaratie surprinzatoare vineri seara in legatura cu scandalul in care a fost implicat fratele sau, Mircea Basescu. Presedintele a spus ca "a semnat pentru o firma si a fost inregistrat in alta firma. Interesant, nu? Am primit copia de pe documentele pe care el le-a semnat si nu-i acelasi numar de firma ca acela care a fost inregistrat, desi a fost introdus in actionariat".

Afirmatia sefului statului vine dupa ce, vineri dimineata, si Mircea Basescu declara la Antena 3 ca nu stie cum a ajuns actionar in firma Defense, Security and Intelligence Co - Desintco SRL, alaturi de nume cunoscute din lumea afacerilor cu armament.

Grigore Geamanu, co-actionar in Desintco, a declarat insa vineri seara, la Realitatea TV, ca s-a schimbat doar numele firmei, nu si domeniul de activitate. Geamanu a mai spus ca il cunoaste pe Mircea Basescu de 20 de ani si ca l-a cunoscut pe Traian Basescu cind acesta era ministru al Transporturilor.

Traian Basescu a mai spus vineri seara ca este interesant cum unul dintre cei implicati in firma Desintco a spus in mod expres ca prezenta fratelui sau in acea firma ar deschide mai usor drumul catre Cotroceni.

Este vorba, in mod evident, despre Aurel Cazacu, tatal actionarei Maria Cristina Cazacu si director in Ministerul Economiei pe problemele industriei de aparare. Este o garantie. Foarte bine. Vine o mare firma si zice: Domnule, vreau sa ajung la... undeva la Cotroceni. OK. Dinsul (n.r. Mircea Basescu) are ocazia sa il duca acolo, da? Pentru ca ne va fi bine. (sursa), declarase joi Aurel Cazacu.

Reamitim ca ziarul Bursa a publicat vineri un articol care arata asocierea lui Mircea Basescu in firma de consultanta si intermediere in afaceri cu armament Desintco, alaturi de Romeo Oita (Patronatul Serviciilor de Securitate), Grigore Geamanu (vicepresedinte pe Europa de Est al firmei General Defence Co USA), Ion Eftimie Sandu (fost adjunct al sefului Departamentului de Armament din MApN) si Maria Cristina Cazacu (fiica lui Aurel Cazacu, fost sef al Romtehnica, presedinte Romarm si director in Ministerul Economiei pe probleme ale industriei).

Presedintele Basescu s-a delimitat vineri de prezenta fratelui sau intr-o firma de armament. Intr-un comunicat oficial al Cotroceniului se arata ca "Presedintele Traian Basescu regreta ca un membru al familiei sale este actionar al unei firme cu activitati legate de domeniul militar. ... Presedintele i-a solicitat domnului Mircea Basescu sa renunte imediat la calitatea de actionar in respectiva firma".