Ministerul Muncii a finalizat proiectul Legii unitare a salarizarii, dupa ce a primit ultimele date de la Ministerul de Finante. Cresterea salariului minim ar majora salariile a cel putin 100.000 de bugetari, a declarat pentru NewsIn secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

"Ministerul Muncii a finalizat proiectul Legii unice a salarizarii, dupa ce au fost primite si ultimele date de la Ministerul de Finante privind analiza impactului finaciar al introducerii noii grile de salarizare. Au mai avut loc unele modificari in grila ce privesc pozitiile ocupate de diferite categorii de bugetari", a precizat Mocanu. Proiectul urmeaza sa fie analizat in sedinta de guvern de miercuri.

"Odata cu majorarea salariului minim, salariile aflate sub noua valoare in grila vor trebui sa creasca. Intre 100.000 si 150.000 de bugetari vor avea parte de o crestere a salariilor, in functie de valoarea la care se va decide majorarea salariului minim", a continuat secretarul de stat in Ministerul Muncii.