Elevii romani care au facut parte din lotul olimpic de informatica au castigat patru medalii la Olimpiada Internationala de Informatica, dintre care doua de aur. Concursul international a avut loc in perioada 8-15 august, la Plovdiv, in Bulgaria, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei.

Cosmin Gheorghe, unul dintre elevii care anul acesta a luat medalia de aur, a participat si la olimpiada din 2007 de la Cairo, unde a primit medalia de argint. Cel de-al doilea elev care a terminat concursul cu o medalie de aur este Bogdan Cristian Tataroiu; anul trecut, el a obtinut la acelasi concurs medalia de bronz, iar in anul 2007 - medalia de argint.

Anul acesta, medalia de argint i-a revenit lui Marius Dragus, iar cea de bronz lui Andrei Paul Puni. Primii trei laureati sunt elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, iar Andrei Paul Puni invata la Colegiul National „Al. Papiu Ilarian" din Targu Mures. La competitia de anul acesta au participat 305 de concurenti, din 83 de tari.