Numerosi turisti si locuitori ai Constantei asista sambata la ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei, care se desfasoara in prezenta ministrului Apararii, Mihai Stanisoara, a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si a altor oficialitati militare si civile. Presedintele Traian Basescu nu participa la festivitatile de la malul marii.

Manifestarile au inceput la ora 10:00, la Comandamentul Flotei. Mai tarziu, este programata o slujba religioasa, urmata de depunerea ancorelor de flori in mare. Miile de turisti si de constanteni prezenti pe faleza din dreptul Comandamentului Flotei vor urmari sosirea alaiului Zeului Neptun, demonstratii marinaresti, demonstratii si exercitii navale specifice, defilarea navelor si demonstratii aviatice sustinute de avioane si elicoptere ale Fortelor Navale.

La pranz, Zeul Neptun si alaiul sau se vor deplasa in portul Tomis, unde se desfasoara jocurile marinaresti.

Intre 18:00-19:00 este programat un Mars al Muzicii Militare, pe traseul Parcul Teatrului National - Piata Ovidiu, urmat de un spectacol de muzica usoara in Portul turistic Tomis. La miezul noptii, focurile de artificii vor lumina zona Portii 1 de intrare in Portul Constanta, iar apoi marinarii militari vor organiza Retragerea cu torte, pe itinerariul Comandamentul Flotei - Piata Ovidiu - Prefectura Constanta.