"Orice politist poate sta acasa cele zece zile fara plata in campania electorala si in ziua alegerilor prezidentiale, pentru ca, potrivit legii, concediul fara plata se acorda la cererea angajatului, nu la cererea guvernantilor", a declarat vineri presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, citat de Mediafax. Liderul SNPPC a precizat ca spera sa nu se ajunga in aceasta situatie, pentru ca "infractorii isi vor face de cap prin Romania".

Obligativitatea bugetarilor de a lua concediu fara plata 10 zile, in ultima parte a anului, va fi legiferata printr-un act normativ care va fi introdus in pachetul de legi pe care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului, in prima parte a lunii septembrie, sustin surse ministeriale.

Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Justitiei sa analizeze forma legala prin care sa fie promovat acest document, astfel incat acesta sa nu contravina Codului Muncii si legislatiei in vigoare, au mai declarat sursele citate.

Aceleasi surse au mentionat ca s-a discutat in Guvern eventualitatea modificarii Codului Muncii sau acordarea unei perioade de negociere a contractului colectiv de munca, astfel incat introducerea in actul normativ a celor 10 zile de concediu fara plata sa fie posibila.