Ministerul Educatiei propune desfiintarea formei de invatamant la distanta de la Universitatea "Spiru Haret" - este una dintre concluziile raportului realizat de minister in urma controlului realizat la institutia de invatamant superior. Potrivit Mediafax, raportul a fost prezentat in sedinta de Guvern de sambata, iar Ecaterina Andronescu a declarat ca primul ministru si-a dat acordul de principiu, urmand sa fie emisa o hotarare in acest sens.

Ecaterina Andronescu a adaugat ca Universitatea "Spiru Haret" a organizat invatamant la distanta in 53 de centre teritoriale.

Ministerul Educatiei a realizat un control la institutia de invatamant superior, concluziile fiind prezentate conducerii universitatii pe data de 29 iulie si membrilor Guvernului in sedinta de sambata a Executivului.

Printre problemele semnalate de Ministerul Educatiei la Universitatea Spiru Haret se numara centrele de invatamant la distanta din afara Romaniei, a caror functionare este interzisa prin lege, problemele legate de invatamantul la distanta, numarul de profesori si conferentiari care nu au fost aprobati de catre minister, precum si faptul ca, la Facultatea de Drept,durata de pregatire este mai mica decat cea prevazuta de lege.