Ancheta HotNews.ro

O afacere Eximbank: Cum intra mai mult de 200.000 de euro in televiziuni prin contracte fantoma

de D.Tapalaga, C.Pantazi, A.Biro     HotNews.ro
Vineri, 7 august 2009, 19:29 Actualitate | Esenţial


Ionut Costea
Foto: AGERPRES
Eximbank, institutie bancara de stat, si-a cumparat si ea stiri la televiziuni – e sentinta CNA - in spatiul editorial, la fel ca fostul ministru Ridzi. Si in acest caz, relatiile dintre agentia intermediara si televiziuni ridica mari semne de intrebare. Agentia sustine ca are contract cu televiziunile pentru promovarea Eximbank. Televiziunile neaga insa si spun ca publica stirile despre Eximbank pe bune, desi banca se afla in plina campanie publicitara. Pe 23 iulie, CNA a amendat trei televiziuni – Realitatea TV, Antena 3 si OTV pentru publicitate mascata.

Contractul de PR pentru Eximbank, in valoare de cel putin 200.000 de euro, a fost castigat in 4 iunie de Real Prompt Solutions. Firma si-a inclus publicitatea ca obiect principal de activitate dupa licitatie. Pana de curand, firma vindea electrocasnice si aparate de aer conditionat. Administratorul firmei sustine ca a mai lucrat cu televiziuni, desi nu are nici un angajat.
 • Cum a castigat licitatia o firma de apartament, fara nici un angajat, care si-a trecut publicitatea in obiectul principal de activitate abia dupa ce Eximbank i-a incredintat contractul de 200.000 de euro si care vindea in 2008 aparate de aer conditionat?
 • De ce televiziunile de stiri amendate de CNA declara ca nu au nici un fel de intelegere cu Eximbank sau cu o agentie intermediara pentru promovarea bancii si sustin ca dau stiri “pe bune”, in timp ce Real Prompt Solutions sustine care are contracte cu televiziunile? 
 • De ce printre televiziunile alese de Eximbank nu se regasesc ProTV si TVR1, in schimb banca isi face reclama la Realitatea TV, Money Channel, Antena 3, Antena 1, OTV si B1TV?
 • Cum se explica faptul ca, desi are o campanie de promovare la televiziuni inceputa in iunie si care se va termina in septembrie, Eximbank accepta ca televiziunile sa difuzeze publicitate nemarcata, pe crawl (banda cu informatii din josul ecranului TV)? 
 • Care este de fapt  valoarea contractului prin care Eximbank a cumparat servicii de PR la cele sase televiziuni, o campanie intinsa din iulie pana in septembrie?
Precizam ca Eximbank a refuzat sa raspunda la orice fel de intrebari, invocand secretul bancar. HotNews.ro a trimis primele intrebari pe 24 iulie, in baza legii accesului la informatii, dupa ce Consiliul National al Audiovizualului sanctionase, pe 23 iulie Realitatea TV, Antena 3 si OTV pentru publicitate mascata.

Surse din cadrul Eximbank au declarat pentru HotNews.ro ca banca deruleaza o campanie de promovare pe televiziuni, pentru care a organizat o licitatie castigata in 4 iunie 2009 de Real Prompt Solutions, care ii are ca asociati pe Dragos si Florentina Tomescu.

Valoarea contractului se ridica la 200.000 de euro, care vor fi platiti in trei transe. Alte surse din piata vorbesc de sute de mii de euro, iar altele sustin ca in joc ar fi peste un milion de euro. Campania se deruleaza de la sfirsitul lui iunie pina in septembrie. Televiziunile ar incasa in medie 30.000 de euro pentru promovarea activitatii bancii.

Surse din Eximbank sustin ca anexele contractului prevad difuzarea de stiri, stiri pe crawl, difuzarea de comunicate despre produsele Eximbank etc. Banca a ales sase televiziuni pentru campania de PR: Realitatea TV, Money Channel, Antena 1, Antena 3, B1TV si OTV. In mod ciudat, televiziuni generaliste ca ProTV lipsesc.

Insa aici apar primele contradictii majore. Administratorul Real Prompt Solutions, Dragos Tomescu, sustine ca a incheiat contracte cu televiziunile si ca sanctiunea aplicata de CNA nu e problema lui sau Eximbank, ci “a televiziunilor care nu au respectat anumite proceduri”.

Reprezentantii televiziunilor de stiri neaga insa vehement orice relatie contractuala pentru promovarea Eximbank si ameninta ca vor contesta in instanta sanctiunile aplicate de CNA.
 • “Antena 3 nu are contract nici cu Eximbank, nici cu intermediar. Informatiile au fost considerate de un redactor de la Departamentul Economic demne de a fi puse pe crawl. In opinia mea, cred ca CNA a facut exces de zel. Nu se apuca Eximbank sa cumpere stiri pe crawl. Au fost considerate de redactorul de acolo ca fiind de interes si date pur si simplu pe crawl. Sa nu ajungem totusi la obsesia de publicitate mascata. Nu-i asa. Sa se uite si pe SKY, si acolo exista o multime de informatii despre actiunile diversilor factori economici”, Laurentiu Ionete, Clir Media (compania prin care Antena 3 vinde publicitate)
 • Sorin Oancea, director general la Antena3: “Faptul ca o banca isi modifica dobanzile, ca isi lanseaza produse noi, mai ales in perioada asta de criza, e o stire. Asta nu inteleg cei de la CNA, cu care avem foarte multe discutii. Nu inteleg ca nu tot ce e stire e publicitate".
 • Realitatea TV: Am contestat amenda respectiva pentru ca n-a fost vorba de stiri publicitare, ci de informatii legate de programele guvernamentale de credite pentru IMM-uri etc, adica informatii de interes public, care, mai ales in perioada asta de criza, merita sa fie aduse la cunostinta publicului si a mediului de afaceri. Am contestat amenda si o sa castigam si acest proces cu CNA-ul. Nu exista un contract cu Realitatea Media si Eximbank si nici intre vreo companie terta si Eximbank care sa oblige in vreun fel Realitatea la publicitate. Am difuzat informatiile cateva zile, cat au fost in actualitate”, a declarat pentru HotNews.ro Lucian Florea, de la directia de comunicare.
 • Dan Diaconescu, directorul OTV, ne-a spus ca nu crede ca are vreun contract pentru promovarea Eximbank si ca stirile difuzate pe crawl sunt luate de pe agentiile de stiri. A spus ca va verifica, dar ulterior n-a mai putut fi contactat.
 • Dragos Tomescu, administratorul firmei Real Prompt Solutions: “Numele posturilor TV nu pot sa vi le dezvalui prin telefon. Sint semnate niste clauze de confidentialitate. Nu ma afecteaza pe mine sau pe Eximbank decizia CNA. E decizia televiziunilor ca nu au respectat anumite proceduri. Televiziunile au facut recurs, si e dreptul oricarei televiziuni. Rep: Si-au respectat tv-urile contractul cu dvs? DT: Da, pot sa spun ca l-au respectat, pentru ca, contractul semnat cu Eximbank e un contract de PR, nu de publicitate. Daca derulez un contract de PR, datoria mea, ca firma de PR, era sa-i mediatizez. Asta nu intelegeti dvs. Rep: Aveti contracte semnate in parte cu televiziunile? DT: Normal ca exista. Nu ai cum sa derulezi. Rep: Aveti un contract cu fiecare in parte? DT: Dumneavoastra cam ce credeti?
Real Prompt Solutions
Real Prompt Solutions
Foto: HotNews.ro
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Real Prompt Solutions si-a trecut activitatea de publicitate drept obiect principal la cateva zile dupa licitatie, mai precis pe 23 iunie. Pana de curand, Real Prompt Solutions se prezenta drept o companie de comert cu electronice si decoratiuni interioare.

Compania isi facea reclama, pe un site, in 2008 precizand ca vinde si aparate de aer conditionat. Potrivit datelor disponibile, firma a raportat in 2007 o cifra de afaceri de 96.262,00 RON, un profit brut 566.00 RON si zero angajati. Vezi captura folo alaturata sau link aici.

Un reporter HotNews.ro a negociat cu Dragos Tomescu, administratorul companiei, achizitionarea unui numar important de aparate de aer conditionat, pretinzand ca le cumpara in numele unui dezvoltator imobiliar. Tomescu a declarat  ca se va consulta cu partenerul de afaceri. In timpul discutiei, a spus ca importa aparatele de aer conditionat din China. Ulterior, a precizat ca nu mai gaseste aparate de aer conditionat la un pret rezonabil, ca afacerea e un hobby, ca se ocupa cu cumpararea de spatiu publicitar de la televiziuni.

CNA: Ce servicii au prestat televiziunile pentru Eximbank

Decizia nr. 768 din 23.07.2009 prin care Realitatea Media este amendata cu 5.000 de lei. Informatiile pe care Consiliul National al Audiovizualului le considera publicitare, difuzate in zilele de 15 si 16 iulie la Realitatea TV pe crawl, in mod repetat si la diferite ore, fara a fi marcate ca publicitate:
 • Eximbank se va implica activ in sustinerea IMM si in co-finantarea proiectelor din domeniile prioritare ale economiei.
 • Intreprinderile mici si mijlocii cu potential mare de dezvoltare reprezinta unul dintre principalele grupuri tinta de clienti ale Eximbank.
 • Eximbank se va concentra pe asigurarea capitalului de lucru, atat pentru IMM cat si pentru corporatii.
 • IMM pot afla detalii despre produsele Eximbank de la cele 11 unitati din tara si din Bucuresti, dar si de la cele 25 de banci comerciale partenere.
 • Firmele interesate de oferta Eximbank pot trimite cererea de informatii pe adresa informatii@eximbank.ro.
 • Lansarea adresei de mail informatii@eximbank.ro. va scurta perioada de analiza a solicitarilor.
 • 45% din activitatea de finantare a Eximbank din primul trimestru al anului s-a indreptat spre proiecte investitionale ale companiilor.
 • Eximbank va pune accentul pe sustinerea activitatilor de productie si servicii.
Postul de televiziune Antena 3 a difuzat in mod repetat si la diferite ore, in zilele de 15 si 16 iulie 2009, urmatoarele informatii referitoare la ofertele Eximbank, afisate in rubrica de stiri pe crawl:
 • Eximbank ofera firmelor mici si mijlocii peste 40 de produse, servicii si scheme de finantare.
 • Eximbank se va implica activ in sustinerea IMM si in co-finantarea proiectelor din domeniile prioritare ale economiei.
 • Intreprinderile mici si mijlocii cu potential mare de dezvoltare reprezinta unul dintre principalele grupuri tinta de clienti ale Eximbank.
 • Eximbank se va concentra pe asigurarea capitalului de lucru, atat pentru IMM cat si pentru corporatii.
 • IMM pot afla detalii despre produsele Eximbank de la cele 11 unitati din tara si din Bucuresti, dar si de la cele 25 de banci comerciale partenere.
 • Firmele interesate de oferta Eximbank pot trimite cererea de informatii pe adresa informatii@eximbank.ro.
 • Lansarea adresei de mail informatii@eximbank.ro va scurta perioada de analiza a solicitarilor.
 • 45% din activitatea de finantare a Eximbank din primul trimestru al anului s-a indreptat spre proiecte investitionale ale companiilor. Eximbank va pune accentul pe sustinerea activitatilor de productie si servicii. Cel mai important element pe care Eximbank il ia in calcul pentru finantarea unui proiect de investitii este impactul pe orizontala in economie.
Postul de televiziune OTV a difuzat, pe crawl, la sectiunea „Stiri”, in diverse intervale orare, in zilele de 24 si 25 iunie 2009, urmatoarele informatii referitoare la ofertele Eximbank:

Cateva exemple de mesaje difuzate in data de 24.06.2009:
 • Clientii Eximbank beneficiaza in aceasta perioada de comisioane reduse cu pana la 50%. Masura se aplica tuturor produselor de finantare, garantare si asigurare aflate in portofoliul bancii.
 • Eximbank a anulat o parte din comisioanele aplicabile la unele categorii de produse bancare oferite de IMM. Printre acestea se numara: creditele pentru productia de export.
 • Eximbank ofera firmelor mici si mijlocii finantari cu dobanda subventionata. Creditele se acorda in lei, cu dobanda redusa cu 5% fata de dobanda pietei.
 • Eximbank ofera IMM-urilor microcredite pentru proiecte de investitii si/sau activitate curenta.
 • Eximbank: Eximbank acorda pana la 100.000 EUR, echivalent in lei, femeilor care doresc sa-si dezvolte afacerea. - Creditul pentru femeile antrepenor se acorda conditionat.
 • Eximbank: Beneficiaza de credit numai IMM-urile unde femeile detin peste 50% dintre actiuni/parti sociale. - Sau daca femeia actionar/asociat detine si calitatea de administrator a societatii respective.
 •  Eximbank ofera finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii.- Eximbank: Toate aceste produse sunt destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii - Toate aceste produse sunt destinate sa contribuie la sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare.
 • Eximbank are o retea formata din 9 sucursale situate in: Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova. - Eximbank are o retea formata din 9 sucursale situate in: Timisoara, Buzau si Oradea.
 • Eximbank are si doua agentii, in Deva si Alba Iulia.
 In data de 25.06.2009:
 • Ionut Costea, Eximbank: Avem in vedere contractarea de linii de finantare externa, astfel incat daca exista cerere de produs in valuta sa se poata onora rapid.
 • Eximbank va garanta pana la 90% din valoarea unui credit nou contractat de firme de la banci - Eximbank garanteaza cu pana la 90% atat credite pentru investitii, cat si pentru capital de lucru - Garantiile se acorda in moneda creditului.
 • I.Costea, Eximbank: Schema de ajutor de stat initiata de Eximbank se adreseaza firmelor in dificultate acum - Ionut Costea: E vorba de firme in dificultate ca urmare a aparitiei crizei financiare - I. Costea, Eximbank: Schema de ajutor de stat initiata de Eximbank se adreseaza firmelor in dificultate acum - Fondul initial de garantii al Eximbank alocat pentru creditele noi contractate - De firmele in dificultate financiara este de peste 100 mil. Euro pentru 2009 si 2010.
 • Ionut Costea: Schema de ajutor de stat initiata de Eximbank face parte din pachetul de masuri anti-criza.
 •  I. Costea: Schema Eximbank va permite o relaxare a accesului la finantari - Eximbank: Pentru a beneficia de garantia oferita de Eximbank pentru creditele noi, Firmele trebuie sa depuna o cerere la oricare unitate a bancii.
 • Ionut Costea, Eximbank: Vom simplifica normele si procedurile interne pentru a diminua considerabil timpul de raspuns pentru solicitarile clientilor.
De ce a sanctionat CNA cele trei televiziuni

In toate cele trei decizii de sanctionare, gasim urmatoarea argumentatie:

"Membrii Consiliului au apreciat ca succesiunea de anunturi difuzate sub forma de text pe ecran, incadrate de radiodifuzor ca stiri, au avut un evident caracter de promovare a EXIMBANK, intrucat in continutul lor au fost prezentate, in mod detaliat, informatii cu privire la ofertele si serviciile acesteia, clientii carora le sunt adresate, comisioane etc.

Astfel, avand in vedere modul de redactare a acestor informatii, membrii Consiliului au constatat ca a fost depasit in mod flagrant cadrul de informare a publicului telespectator, anunturile constituind, fara a fi incadrate ca atare de catre radiodifuzor, o promovare a imaginii si serviciilor oferite de Eximbank.

Consiliul a apreciat ca, prin modalitatea in care au fost prezentate publicului telespectator “stirile” referitoare la aceasta banca, la serviciile oferite de aceasta, s-a depasit cadrul unei informari de interes general, informare care trebuia sa fie facuta si sa prezinte faptele intr-o maniera obiectiva, fara a avea un caracter de promovare a acestei institutii bancare.

Potrivit dispozitiilor legale, publicitatea televizata si teleshoppingul se difuzeaza grupat, trebuie sa fie usor de identificat si trebuie sa fie separate de alte parti ale serviciului de programe, in situatia de fata radiodifuzorul ignorand aceste prevederi. Legea stipuleaza, de asemenea, ca trebuie sa se asigure o separare prin mijloace optice si/sau acustice si/sau spatiale intre publicitatea televizata si teleshopping si, respectiv, celelalte parti ale programelor chiar si in cazul utilizarii de noi tehnici publicitare.

Cine conduce Eximbank
 • Ionut Costea, 49 de ani, presedinte al Consiliului de Administratie al Emporiki Bank Romania, a fost numit pe 23 februarie in functia de presedinte al Eximbank prin decizia Adunarii Generale a Actionarilor.
 • Este cumnatul liderului PSD Mircea Geoana. 
 • A fost din toamna lui 2008 presedintele consiliului de administratie Emporiki Bank iar anterior a fost presedinte la Raiffeisen Banca pentru Locuinte din 2004.
 • A fost secretar de stat in Ministerul Finantelor in guvernul Conventiei Democratice, dupa care a fost reprezentantul Romaniei la BERD.
Despre banca
 • AVAS detine 95,374% din capitalul Eximbank, restul actiunilor fiind in posesia celor cinci societati de investitii financiare: SIF Banat Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia.
Nota: Si ziaristul Catalin Tolontan a semnalat pe blogul sau sanctiunea CNA aplicata celor trei televiziuni, o stire trecuta cu vederea.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8338 vizualizari

 • -14 (24 voturi)    
  Totul e cum sa furi din banul public (Vineri, 7 august 2009, 20:40)

  un roman [anonim]

  Ce, numai dl.Basescu sa faca rost de bani pentru campanie din banul public? Poate vrea si dl.Geoana, Ionut Costea fiind cumnatul lui.
  Apropo de dl. Basescu.
  Ati vazut ca acum vrea ca a doua transa de la FMI sa mearga la Guvern, nu la BNR? Sa se poata sustrage mascat bani pentru campanie? Si, va candida independent (ca si fiica), rupt de partid; deja incepe sa loveasca in Guvern. Este atat de previzibil. Doar interesul familiei. Poate macar acum cei din PD-L se vor trezi, altfel .....
  • +11 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 august 2009, 21:23)

   [anonim] i-a raspuns lui un roman

   • -7 (17 voturi)    
    . (Vineri, 7 august 2009, 22:12)

    alina [anonim] i-a raspuns lui

    Legatura sau elementul comun este banul si puterea. Nu conteaza partidul. In Romania exista partide? Poate doar tabere.

    Si scrie civilizat si cu bun simt.
    • +3 (13 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 august 2009, 23:10)

     [anonim] i-a raspuns lui alina

   • -2 (6 voturi)    
    Domnu' Bec, (Sâmbătă, 8 august 2009, 12:51)

    fesene [anonim] i-a raspuns lui

    poftiţi pe la noi, că de mult nu v-aţi mai luat lefa.
    Da, la Aleea Modrogan nr. 1, Bucuresti Sector 1, Romania.
    Vă aşteptăm.
   • -2 (2 voturi)    
    base fura - psd e vinovat (Luni, 10 august 2009, 20:28)

    Pritenosul [anonim] i-a raspuns lui

    ok, incerc sa inteleg care este ratiunea acestor articole care “demasca” marile afaceri sau necuratele bla bla. sa recapitulam - basescu a trambitat cazul nastase pana i-a venit acru….de ce? pentru ca nu avea alceva la dispozitie. de bine ce-a fost instrumentat si pentru ca nastase a fost atat de vinovat…., astazi este bine mersi si face misto de basescu pe unde poate. pe de alta parte, presa, opozitisi de ce nu, psd ul, au demascat acte clare de coruptie - a mai venit si justitia cu condamnarea pentru videanu - toate acestea au fost atat de flagrante, atat de batatoare la ochi ca nici macar ridzi sau udrea nu au rezistat. acesta sa fie oare motivul pentru care apar astfel de articole? adica hai sa ii gasim lui geoana o gripa ceva, o unghie beteaga macar, ca sa acoperim clisa din pdl????? imi pare rau sa constat ca tinerii politicieni sunt mult mai putin …sa spunem, demni, decat cei in varsta si asta pentru cai batrani sunt de acum bogati iar cei tineri ….doresc sa devina
    • -1 (1 vot)    
     si base si psd fura (Marţi, 11 august 2009, 8:28)

     General Berthelot [anonim] i-a raspuns lui Pritenosul

     in primul rand, da-mi voie sa adaug la comentariul tau. nastase trebuia de mult sa fie dupa gratii, si nu pentru pedofilie, matusa tamara sau amaratele alea de termopane, ci pentru sutele de milioane de euro furati din visteria tarii prin contractele paguboase date clientelei politice. si sa nu uitam de mizeria ramasa in urma acestor actiuni, deoarece noi trebuie acum sa traim in aceasta mizerie. si basescu ar trebui sa ii fie vecin de celula, asa cum i-a fost vecin de bloc lui nastase! sau sa restituie banii pierduti de tara cu afacerea flotei. sunt cu totii o gasca de corupti. afacerea eximbank este o distractie, o aruncare cu praf in ochii cetatenilor. 200.000 euro??? asta este o suma exagerata pentru astfel de contracte de publicitate pentru o banca precum eximbank in mijlocul unei crize economice? cine crede asta este un amator de mana doua. cred ca se leaga de dl costea pentru ca e ruda prin alianta cu mircea geoana. asta este singurul lucru de raportat, in rest totul pare a fi o mare cacialma care sa ne distraga atentie de pe lucrurile importante. nu ne mai pierdeti timpul, se fura miliarde de euro de la bugetul de stat, asta este ce trebuie raportat si rezolvat, nu mizilicuri care nici nu par a fi relevante.
   • +1 (1 vot)    
    Exim???? (Marţi, 11 august 2009, 12:40)

    VASILICA DE LA EXIM [anonim] i-a raspuns lui

    Asta e mizilic la Exim. Daca ati vedea ce credite dau oamenii acolo ati intelege exact dimensiunea furaciunii. E de domeniul filmelor SF ce face cumnatu lu Geoana acolo.
  • +15 (19 voturi)    
   normal (Vineri, 7 august 2009, 22:30)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui un roman

   pana acum era acuzat ca tipa doar la ministrii pnl ca are ceva cu ei. Acum cand tipa si la pdl spuneti ca "totul pt familia lui". Daca o sa tipe si la familia lui o sa-l faceti degenerat.

   Daca tace iar nu e bine ca de ce nu ne-a spus ca aia fura.

   Si uite asa, voi sunteti vesnic nemultumiti precum babele alea la menopauza.

   Toata puterea legislativa si judecatoreasca este la psd+pnl si voi tipati la o singura persoana.

   D-aia nu se lasa anchetat nastase din cauza lui basescu. d-aia nu au scos nicio dovada in dosarul flota din cauza lui basescu. d-aia a plouat ieri, din cauza lui basescu.

   voi nu vedeti ca devine patlogica treaba asta? chiar nu va scartie pe la urechi?
  • -3 (3 voturi)    
   sunteti cu capu' (Sâmbătă, 8 august 2009, 10:52)

   david [anonim] i-a raspuns lui un roman

   Deci, nu inteleg. Spunem ca firma de apartament fara angajati nu e buna, dar si-a facut cu prisosinta datoria, pt ca se vb despre Eximbank mai mut decat de celelalte banci la un loc. Eu nu pricep inca unde e problema.
   Stiri cumparate? Pai exista si altfel de stiri? Sau voi credeti in prostii d'alea cu echidistanta presei :)). C;mon.
   • 0 (2 voturi)    
    imi pare sincer rau (Luni, 10 august 2009, 15:09)

    doisiunsfert [anonim] i-a raspuns lui david

    .. ce sa facem... mai santem si cativa naivi d'astia care cred ca nu toata lumea e de porc. Acu' vreti sa ne omorati ce sa ne faceti?
 • +12 (12 voturi)    
  Chapeau Bas, Hotnews (Vineri, 7 august 2009, 21:03)

  Ovidiu [anonim]

  asta se cheama PRESA !!!!
  • +1 (1 vot)    
   SUBSCRIU! (Luni, 10 august 2009, 13:41)

   costa [anonim] i-a raspuns lui Ovidiu

   Felicitari!
 • +8 (12 voturi)    
  spaga (Vineri, 7 august 2009, 21:28)

  Dan [anonim]

  Daca vrei un credit de la EXIMBANK , trebuie sa platesti o spaga la domnul/doamna director X sau Y ... asta a normal?????????
 • +14 (18 voturi)    
  Felicitari Hotnews (Vineri, 7 august 2009, 22:11)

  dumi [anonim]

  In sfarsit citesc articole despre fapte ce sunt cenzurate in mod sistematic de catre presa corupta si vanduta mafiei.

  Sunt dovada ca in tara asta se intampla mult mai multe decat ciutacii ne spun zi de zi prin emisiuni de 'informare si sinteza'.

  Felicitari Hotnews si sper sa continuati cu astfel de dezvaluiri.

  Totodata, nu pot sa nu semnalez cum astfel de articole sunt trecute cu vederea de 'distinsii jurnalisti'...cei ce ne dau lectii de democratie in fiecare zi.
 • +15 (17 voturi)    
  Voi sunteti presa (Vineri, 7 august 2009, 22:43)

  theseeker [anonim]

  Restul, cu scuzele de rigoare pentru cei putini altfel, sunt niste jeguri. Felicitari pentru acest articol minunat de jurnalism de investigatie. Aveti foarte mult curaj sa scormoniti intr-un asemnea rahat.
  Acum inteleg si eu, scapat de naivitatea de care dadeam dovada, cum se poate ca poporul roman sa fie atat de slab productiv. Poate ca nu este el foarte muncitor, dar supt din toate partile de acesti vampiri demonici ajunge sa fie unul dintre cele mai sarace popoare europene.
  Bravo Hotnews!!!
  • +1 (1 vot)    
   limbricii (Marţi, 11 august 2009, 3:17)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui theseeker

   Asta ma intreb si eu in fiecare zi cat poate sa suga niste lipitori. Cine a iesit pe afara intelege, "astia" (de afara) au concedii peste concedii, ziua de lucru mai scurta, aceleasi preturi ca la noi, si salarii de 10 ori mai mari. Explicati-mi si mie cum se face ca eu is mai batut in cap.
  • 0 (0 voturi)    
   limbricii (Marţi, 11 august 2009, 3:17)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui theseeker

   Asta ma intreb si eu in fiecare zi cat poate sa suga niste lipitori. Cine a iesit pe afara intelege, "astia" (de afara) au concedii peste concedii, ziua de lucru mai scurta, aceleasi preturi ca la noi, si salarii de 10 ori mai mari. Explicati-mi si mie cum se face ca eu is mai batut in cap.
 • +11 (13 voturi)    
  pai sigur doar Geoana a pus batista pe tambal (Vineri, 7 august 2009, 23:39)

  newyorkezul [utilizator]

  Nimeni nu latra. Doar e vorba de cumnatul lui Geoana. Ia sa fii fost ruda marinarului, atunci sa fii vazut ragnete la latrine si la irealitatea. Si mai urla Geoana ca marinarul e dictator. Doamne mare e gradina ta
  • -2 (4 voturi)    
   !? (Sâmbătă, 8 august 2009, 2:00)

   zdragomir [utilizator] i-a raspuns lui newyorkezul

   Cum nu nimeni nu latra? Nu vezi acest articol?..
   • +1 (1 vot)    
    esti copac? (Luni, 10 august 2009, 15:04)

    doisiunsfert [anonim] i-a raspuns lui zdragomir

    era vorba de latrine si la irealitatea... aici esti pe alt canal da?
  • -1 (1 vot)    
   ESTE O PORCARIE! (Luni, 10 august 2009, 20:53)

   r [anonim] i-a raspuns lui newyorkezul

   udrea a cheltuit banii romanilor ca sa se vada pe ea si pe candidatii pdl la televizor - aici e vorba despre o banca voi chiar nu sesizati diferenta? e treaba are geoana...costea.... cine crede ca porcara asta va acoperi jaful la drumul mare facut de udrea, ridzi, berceanu, videanu si alti maestri in furaciuni, se inseala
  • -2 (2 voturi)    
   VORBITI PROSTII, NU MA SURPRINDE :)) (Luni, 10 august 2009, 21:02)

   Tudor [anonim] i-a raspuns lui newyorkezul

   MAI TATA, ATI ANCAT STRICAT? CE TREABA ARE GEOANA CU STIREA ASTA? SI APOI, CE E ASA DE NEFIRESC C O BANCA SA CUMPERE SPATIU LA TELEVIZIUNI? VOI SUNTETI PREA TARANI DAR AFLATI CA UNILEVER SI ALT COMPANII MARI COMANDA PANA SI ARTICOLE IN ZIARE SI STRECOARA ACOLO INFORMATIA CARE "TREBUIE" SA INTEE CREIERUL... BAI BAIETI, DECT S-O FRECATI AIUREA CU STIRI DE DOI BANI,MAI BINE ATI MAI DA O STIRE CU DOAMNA RIDZI; APROPO, A AJUNS LA PARNAIE? DAR UDREA? APROPO DE UNDE A AVUT IOANA BASESCU UN MILION DE EURO? CAT A COSTAT CAMPANIA BUZATEI? MUAHAHAHAHAHA
 • +11 (11 voturi)    
  Iacata na... (Sâmbătă, 8 august 2009, 1:21)

  martianu [anonim]

  Investigatii, declaratii, dovezi, documentatie... asta da presa. Asta da a 4-a putere in stat. Scuza-ma mosule dar ce e la TV e balaceala... e un fel de manele in muzica. Voi ne-ati bagat un clasic in seara asta. Fi-ti in continuare oameni de omenie si jurnalisti asa cum scrie in manual si o sa va citesc cu placere in continuare.
 • +14 (14 voturi)    
  nu ne insultati inteligenta, domnule Costea (Sâmbătă, 8 august 2009, 6:59)

  micsunica [anonim]

  Am citit raspunsul Eximbank la solicitarea dvs. pe Legea 544 din 2001 si am ramas prostita de atata...fie ignoranta, fie rea credinta.
  Eu zic sa ii dati in judecata, pe Legea nr. 544. Nu pierdeti. Garantat.
  Domnule Costea,
  1. Eximbank este societate comerciala? Este. Are capital de stat? Are.
  Prin urmare, va redau textul legii care circumscrie sfera de aplicare a acesteia;
  art. 2 lit. a "prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate ori institutie publica ce utilizeaza sau administreaza resurse financiare publice, orice regie autonoma, companie nationala, precum si orice societate comerciala aflata sub autoritatea unei autoritati publice centrale ori locale si la care statul roman sau, dupa caz, o unitate administrativ-teritoriala este actionar unic ori majoritar".
  Nu va aflati sub autoritatea nici unei autoritati publice? Dar oare cine va numeste pe voi, membrii Consiliului de Administratie?
  Domnule Costea, angajati-va juristi. Daca aveti, dati-i afara.
  2. Secretul bancar? Te cracanezi de ras, nu alta. Da' stiu ca aveti tupeu, domnilor.
  Secret bancar la contractele de achizitie pe care le incheiati? Dati-mi voie sa va spun ca secretul bancar, asa cum ii spune si numele, acopera doar serviciile bancare prestate de dvs., nu si cumpararea de hartie igienica pentru dosurile domniilor voastre.
  Felicitari, Hotnews.
  • +3 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 8 august 2009, 9:58)

   [anonim] i-a raspuns lui micsunica

  • +1 (1 vot)    
   Dna Micşunica, (Marţi, 11 august 2009, 2:47)

   inteligentza [anonim] i-a raspuns lui micsunica

   nu e nicio primejdie!
   (vă aşteptăm la Modrogani!)
 • +4 (4 voturi)    
  Publicitate mascata (Sâmbătă, 8 august 2009, 8:19)

  Tom [anonim]

  Bun, televiziunile sunt sanctionate de CNA pentru publicitate mascata. Dar ziarele?
  In editia de duminica, 2 august 2009 a Evenimentului zilei a aparut articolul "Miniscula Perenna da piept cu giganticul Evian" chiar pe prima pagina. Iar in interior, doua pagini i-au fost dedicate firmei care comercializeaza aceasta apa minerala. Cititorii gazetei, in comentariile lor, au sanctionat drastic reclama mascata, ceea ce deminstreaza fara putinta de dubiu ca toata lumea s-a prins de facatura.
 • +7 (7 voturi)    
  Nu mai spune, mister... (Sâmbătă, 8 august 2009, 8:46)

  ccc [anonim]

  ....Sorin Oancea, director general la Antena3: “Faptul ca o banca isi modifica dobanzile, ca isi lanseaza produse noi, mai ales in perioada asta de criza, e o stire."

  Serios vorbesti??? Atunci de ce nu faceti asemenea stiri si pentru alte societati comerciale??? Pentru ca nu platesc, de-aia nu faceti.

  Atunci cand dati stiri dezinteresate si pozitive spuneti ca ..."o banca...", "o firma...", daca faceti interviul in sediul acesteia acoperiti siglele sa nu se vada pe sticla...., samd.

  In schimb, cand dati stiri negative despre o societate comerciala sunteti in stare sa faceti public si adresa unde s-a nascut tot managementul acelei firme. Asta ca sa fiu indulgent.

  Concluzie: Marea parte a conducerii din mass-media este si ea corupta si aservita diverselor scursuri de la conducerea Romaniei.
 • +9 (9 voturi)    
  Platim deci si televiziunile private (Sâmbătă, 8 august 2009, 9:03)

  Mugur I [anonim]

  Si uite asa,platim si tv-urile private,nu numai TVR-abonament.
  Cata hotie mai incape in tara asta?
 • +7 (7 voturi)    
  Famiglia Gioana-Costea (Sâmbătă, 8 august 2009, 10:09)

  Dianora [utilizator]

  Domnu' Gioana nu infiintati o comisie si pt. rudele Dvs., sau sunteti prea ocupat cu aparitiile la televiziunile in cauza? Domnu Ciutacu, nicio investigatie? Cred ca nu aveti curajul, ca va taie Giana si soacra lui portia de placinte.
 • +7 (7 voturi)    
  Comentariile si analiza dvs. lucida.... (Sâmbătă, 8 august 2009, 12:19)

  judex [anonim]

  si profesionista, domnule Tapalaga, ma fac sa revin pe Hotnews. Ma fac sa mai am speranta ca presa poate fi cu adevarat cainele de paza al democratiei si nu jegul tradatorilor si jefuitorilor nationali, care vor sa inmormanteze definitiv Romania in mocirla inconstientei si iresponsabilitatii.
  • -4 (4 voturi)    
   Bie aţi revenit tovărăşele! (Sâmbătă, 8 august 2009, 22:27)

   jiudecsu portocaliu [anonim] i-a raspuns lui judex

   Ne-aţi lipsit.
 • +6 (6 voturi)    
  geoana si gasca lui. (Sâmbătă, 8 august 2009, 13:27)

  mircea [anonim]

  cum sa fie de acord cu restructurarea reforma si reducerea cheltuielilor bugetare,daca toti din neamul lui sunt abonati la a sustrage bani de la buget.dupa el bugetul statului este sa traiasca el si neamul lui foarte bine,la fel ca ceausescu.
 • +3 (3 voturi)    
  next episode... (Sâmbătă, 8 august 2009, 21:37)

  Sakura [utilizator]

  Aştept ca într-o zi să citesc şi despre soţia tov. Geoană, care taie şi spâzură la Crucea Roşie.
 • +6 (6 voturi)    
  liviu voinea, mihai gadea, BANI pentru APARITII TV (Sâmbătă, 8 august 2009, 22:50)

  Inca un detaliu [anonim]

  Excelenta investigatia, dar lipseste un detaliu:

  In schimbul banilor dati de Eximbank televiziunii Antena 3, "la pachet" cu acest contract vine si promovarea persoanei domnului Liviu Voinea, auto-intitulat analist independent, in realitate consilier economic al liderilor PSD si membru in Consiliul de Administratie al Eximbank.

  Domnul Liviu Voinea are contract cu emisiunea Sinteza Zilei, sa apara de x ori pe luna, sa isi promoveze ideile, iar in contrapartida Eximbank marcheaza din banutz pentru postul Antena3. Mihai Gadea nu e strain de acest business, dimpotriva!!! Cred ca este utila si aceasta dezvaluire, pentru a face lumina in acest caz!
 • +4 (4 voturi)    
  de la mojicie la teatralitate (Duminică, 9 august 2009, 20:03)

  mechenici adrian-savian [anonim]

  se cunoaste extrem de bine si clar ca televiziunile si radiourile private din orice stat capitalist sunt spalatorii pentru banii unor afaceri murdare si poate chiar iremediabil criminale.
  aceasta este cauza pentru care capitalizarea statelor europei de est,in special a rusiei,este un trist privilegiu pe care astazi alzheimerianul ronald reagan si mosul bush l-au facut lumiii.
 • +4 (4 voturi)    
  Comisie pentru Costea!! (Duminică, 9 august 2009, 21:36)

  Strabunicu [anonim]

  de ce va mirati!! va faceti ca nu vedeti evidenta. Este acelasi jaf ca si CEC!!
  pentru campaniile lor publicitare nu a fost NICIO LICITATIE, nici la EximBank, nici la CEC, cu toate ca ambele sunt 100% pe banii nostri.
  Cu o comisie pentru Costea s-ar egala scorul PSD-PDL ( 2-2)
 • +4 (4 voturi)    
  Cum de ce Antene + Realitatea? (Luni, 10 august 2009, 12:00)

  gabifm [utilizator]

  Pentru a aici se face televiziune de partid.
  De ce nu TVR si PROTV? Simplu. TVR e de stat iar la PROTV sunt meseriasi care nu-si permit sa se manjeasca precum cei ai lui Vantu si Voiculescu. Un standard impus de PROTV la care celelalte televiziuni, oricat li s-ar bulbuca ochii si sufoca vocea, nu vor ajunge. Nu pentru ca nu pot, nu pentru ca nu sunt lasati ci pentru ca nu le pasa.
 • +1 (1 vot)    
  Lista creditorilor (Luni, 10 august 2009, 20:37)

  Marius Delaepicentru [anonim]

  Căutaţi lista creditorilor băncii, apoi, comparaţi-o cu organigrama Secu şi SRI din ultimii 20 de ani. Veţi avea surprize. Sau nu. Depinde de aşteptări.
 • -1 (1 vot)    
  Dreptul la replica (Luni, 10 august 2009, 20:39)

  replica [anonim]

  Sa postam si dreptul la replica, chiar daca redactia hotnews l-a considerat "neinteresant" si l-a adaugat la 10 stiri distanta...
  Aici este locul sau...

  Replica S.C. Real Prompt Solutions S.R.L. la articolul „O afacere Eximbank:cum intra mai mult de 200.000 de Euro in televiziuni prin contracte fantoma”

  "Obiectul contractului incheiat de S.C.Real Prompt Solutions S.R.L. cu Eximbank este de a realiza si derula o campanie de imagine si promovare a produselor si serviciilor oferite de banca.
  Cu mult timp inainte de organizarea de catre EximBank a selectiei de oferta, S.C. Real Prompt Solutions S.R.L. avea incheiate deja contracte cu:
  - „S.C. The Money Channel Consulting S.R.L ( prin intermediul acestei firme avand posibilitatea de a accesa spatii si pe Realitatea Tv);
  - „S.C. Antena 3 S.A.” si
  - „S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L.”
  privind difuzarea de campanii publicitare si de PR catre aceste canale de televiziune.Cu alte cuvinte , societatea avea negociate cu toate aceste televiziuni intelegeri inscrise in registre. Contractele vor fi facute publice in cadrul procesului pe care dorim sa-l deschidem site-ului Hotnews.
  Mentionam de asemenea ca „S.C. Real Prompt Solutions S.R.L” exista din anul 2005, publicitatea fiind inclusa in obiectul de activitate de la momentul constituirii societatii. Asociatii au decis prin Hotararea AGA nr.001 din data de 19.05.2009 (publicata in M.Of. partea a IVa) ca publicitatea sa reprezinte obiectul principal de activitate din pure motive fiscale/impozitare, atribuirea contractului de catre Eximbank avand loc la o data ulterioara.
  Insinuarile facute de site-ului Hotnews in contextele mentionate mai sus, ne afecteaza bunul nostru renume(din motive de confidentialitate nu putem dezvalui acum nume ale altor clienti din portofoliul nostru), iar prejudiciul de imagine creat va fi comensurat in cererea catre instanta.
  • -1 (1 vot)    
   NU TATA, MAI SUS! (Luni, 10 august 2009, 21:10)

   DREPT LA REPLICA [anonim] i-a raspuns lui replica

   DREPT LA REPLICA : Replica S.C. Real Prompt Solutions S.R.L. la articolul „O afacere Eximbank:cum intra mai mult de 200.000 de Euro in televiziuni prin contracte fantoma”

   "Obiectul contractului incheiat de S.C.Real Prompt Solutions S.R.L. cu Eximbank este de a realiza si derula o campanie de imagine si promovare a produselor si serviciilor oferite de banca.
   Cu mult timp inainte de organizarea de catre EximBank a selectiei de oferta, S.C. Real Prompt Solutions S.R.L. avea incheiate deja contracte cu:
   - „S.C. The Money Channel Consulting S.R.L ( prin intermediul acestei firme avand posibilitatea de a accesa spatii si pe Realitatea Tv);
   - „S.C. Antena 3 S.A.” si
   - „S.C. OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L.”
   privind difuzarea de campanii publicitare si de PR catre aceste canale de televiziune.Cu alte cuvinte , societatea avea negociate cu toate aceste televiziuni intelegeri inscrise in registre. Contractele vor fi facute publice in cadrul procesului pe care dorim sa-l deschidem site-ului Hotnews.
   Mentionam de asemenea ca „S.C. Real Prompt Solutions S.R.L” exista din anul 2005, publicitatea fiind inclusa in obiectul de activitate de la momentul constituirii societatii. Asociatii au decis prin Hotararea AGA nr.001 din data de 19.05.2009 (publicata in M.Of. partea a IVa) ca publicitatea sa reprezinte obiectul principal de activitate din pure motive fiscale/impozitare, atribuirea contractului de catre Eximbank avand loc la o data ulterioara.
   Insinuarile facute de site-ului Hotnews in contextele mentionate mai sus, ne afecteaza bunul nostru renume(din motive de confidentialitate nu putem dezvalui acum nume ale altor clienti din portofoliul nostru), iar prejudiciul de imagine creat va fi comensurat in cererea catre instanta.
 • -1 (3 voturi)    
  greseala de tipar (Marţi, 11 august 2009, 0:05)

  Finantistul [anonim]

  cred ca securistii lui Base nu sunt zdraveni la cap cu intoxicarile astea de presa. Eximbank raspunde in fata lui Isarescu si a lui Pogea, nu in fata lui Geoana. Voi chiar ne prostiti pe fata sa credem ca Geoana si-a tras bani de la Eximbank, nebunilor. Asemenea gogorita nu e de crezut
 • -2 (2 voturi)    
  Praf in ochi (Marţi, 11 august 2009, 0:12)

  Horea Martu [anonim]

  asta seamana perfect cu lucratura securistilor lui Basescu. E pur si simplu praf in ohci, doar-doar o uita lumea o secunda de scandalul Udrea, care a devenit o piatra de gatul lui Basescu, ce il trage in jos de tot. Si bine ii face ...
 • -1 (1 vot)    
  hai fugutza ... (Marţi, 11 august 2009, 0:21)

  Toma Necredinciosu' [anonim]

  si noi ar ttrebui sa credem toate vrajelile date pe goarna de cricacii pedelisti? Cum naiba sa cred ca Geoana isi trage bani de la Eximbank?! Pentru simplul fapt ca isi are cumnatul sef pe acolo? Inseamna ca si boc e vinovat ca nepoata-sa si soferul lui sunt angajati prin guvern si cine stie mismasuri fac ei si cate milioarde de euroi invart ei din banii nostri.
 • +1 (1 vot)    
  Stiati? (Marţi, 11 august 2009, 11:22)

  Duduveche [anonim]

  Eu stiam ca aceasta Eximbank a fost creata de SILVIU BRUCAN in 1991 cu fondurile furate din conturile Partidului Comunist Roman si ale UTC-ului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by