Un cutremur s-a inregistrat miercuri in Marea Neagra, resimtindu-se si in Bucuresti, cu o intensitate de trei-patru grade. Cutremurul s-a produs la ora 10:49, in Marea Neagra, la zece km adincime, si a avut o magnitudine de 5,5 grade pe scara Richter, a declarat pentru HotNews.ro Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului pentru Fizica Pamintului.

Pe scala USGS, care utilizeaza "magnitudinea momentului" (Mw) pentru a masura puterea seismului, cutremurul a avut o magnitudine de 4,7.

Cutremurul a avut loc pe falia Sabla, in Bulgaria, la circa 30 de kilometri sud de Mangalia.

Ultimul mare cutremur din aceasta zona a avut magnitudinea de 7,2 grade Richter si a avut loc

Locatia globala

Foto: Centrul seismologic
euro-mediteraneean
pe 31 martie 1901.

"Intamplator, ma aflu la observatorul din Dobrogea, asa ca am simtit foarte puternic cutremurul", a mai spus directorul INFP.

Cutremurul a avut loc la 43,85 grade latitudine nord si 28,39 longitudine est, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, care indica o adancime de 6 kilometri.

Centrul seismologic euro-mediteraneean precizeaza ca seismul a avut loc la coordonatele 43,37 grade latitudine nord si 28,68 longitudine est. Centrul indica, de asemenea, o adancime de 10 kilometri.

Potrivit Novinite, cutremurul s-a resimtit si la Sofia, cu o magnitudine de 4,7 pe scara Richter.

Cutremurul s-a resimtit puternic pe litoralul romanesc - ce spun turistii

"Eram pe plaja la Mangalia cand a avut loc cutremurul si s-a simtit foarte rau. La inceput am crezut ca trec niste camioane pe langa noi, dupa care toata lumea s-a ridicat de pe cearsafuri. Toti vorbeam despre cutremur. Dupa ce a trecut, multi au intrat in apa. Nimeni nu a plecat de pe plaja", a povestit pentru HotNews.ro Andreea Ionita, turista aflata in vacanta pe litoral.