Printre donatoarele de la clinica Sabyc se aflau si "mici staruri ale showbiz-ului romanesc, nu doar femei sarace", a declarat, luni, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, avocatul lui Harry Mironescu, seful clinicii, relateaza Mediafax. Harry Mironescu este arestat preventiv, alaturi de alte doua persoane, pentru trafic cu ovule.

UPDATE: Cele trei persoane arestate preventiv in dosarul traficului cu ovule de la clinica Sabyc raman in arest, recursul lor fiind respins.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, luni, contestatia medicului specialist ginecolog si sef al clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a fiului acestuia Yair Mironescu si a Ceciliei Borza, arestati preventiv in dosarul de trafic de ovule instrumentat de procurorii DIICOT, insa magistratii au decis ca cei trei sa ramana in arest.

  • "Instanta fondului vorbeste despre femei cu stare precara si de faptul ca cei trei ar fi profitat de ele, dar, de fapt, daca privim atent, printre donatoare se regasesc si unele mici staruri ale showbiz-ului romanesc", le-a spus judecatorilor avocatul lui Harry Mironescu.
  • Avocatul lui Harry Mironescu cere eliberarea clientului sau: Nu reprezinta un pericol social concret

Acesta a aratat ca, potrivit normelor CEDO, fapta pentru care procurorii DIICOT au indicii in acest caz nu reprezinta acel pericol social concret care sa se rasfranga direct asupra cetatenilor.

Aparatorul a sustinut ca faptele care li se imputa celor trei nu sunt grave si nu au impact direct asupra cetateanului. Pentru acest motiv, el le-a cerut magistratilor sa inlocuiasca mandatul de arestare emis pe numele clinetului sau cu interdictia de a parasi localitatea.

Cei trei au fost arestati, in urma cu o saptamana, de judecatorii Tribunalului Bucuresti, sub acuzatia de constituire a unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.

  • Angajati ai Ministerului Sanatatii, cercetati in dosarul de trafic de ovule

Procurorul de caz a anuntat, luni, ca anchetatorii au extins cercetarile in dosarul traficului de ovule, iar angajatii Ministerului Sanatatii care au dat aviz de functionare clinicii pentru fertilizare in vitro sunt si ei cercetati, potrivit Realitatea Tv.

  • Medicii de la Sabyc, acuzati ca racolau eleve de liceu pentru a dona ovule

Dezbaterile in cazul celor trei arestati in cadrul anchetei privind traficul de ovule de la clinica Sabyc s-au incheiat, magistratii Curtii de Apel Bucuresti urmand sa decida daca argumentele procurorului pentru mentinerea incarcerarii, printre care si acela ca printre donatoare se aflau si minore, sunt intemeiate.

Procurorul de caz a sustinut ca medicii de la Sabyc profitau de starea precara a clientelor lor, adaugand, in fata instantei, ca printre donatoare se numarau si fete racolate de la liceele bucurestene si de la liceele din zonele limitrofe ale Capitalei.

Avocatii celor trei sustin, insa, ca medicii de la Sabyc nu au recoltat in niciun caz ovocite de la minore, iar fisele medicale ridicate de la clinica Sabyc vor dovedi acest lucru.